Регистрация

Бибимбап с телешко

Бибимбап с телешко
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 5171

Зеленчуци, месо, яйца и ориз, смесени в оригинална корейска рецепта.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За бибимбапа:

  • 200 г гъби шийтаке
  • 3 тиквички
  • шепа спанак
  • шепа соеви кълнове
  • 200 г моркови
  • половин глава счукан чесън

Протеини:

  • 600 г смляно говеждо
  • 3 яйца

За овкусяване:

  • сол
  • пипер
  • сусамово олио
  • корейска чили паста
  • захар
  • соев сос

Други:

  • късозърнест ориз

Начин за приготвяне:

1. Сварете късия ориз в тенджера или машина за готвене на ориз.

2. Подгответе зеленчуците. Нарежете гъбите шийтаке на ленти, тиквичките на ивици, морковите също.

3. След като подготвите зеленчуците, сложете соевите кълнове в кутия, измийте ги и ги поставете в тенджера с вряща вода. Оставете ги да врат за 15 минути. Отцедете соевите кълнове и овкусете със сусамово олио и счукан чесън. Сложете ги в голяма купа.

4. Измийте спанака, сложете го във врящата вода за няколко минути и отцедете. Изстискайте го от водата и го овкусете с малко соев сос, счукан чесън и сусамово олио. Добавете спанака в голямата купа.

5. В тиган, сипете сусамово олио и задушете гъбите шийтаке с малко захар, сол и пипер. Добавете малко соев сос и задушете за още малко. След това прибавете и гъбите в голямата купа.

6. В тиган, сипете сусамово олио и задушете тиквичките с малко сол и захар. Когато станат прозрачни, ги добавете в голямата купа.

7. Задушете морковите в малко захар и сол (или без) и ги сложете в голямата купа.

8. Сложете смляното говеждо в тиган със зехтин и запържете. После добавете малко пипер и захар и малка щипка сол. Добавете малко (около чаена лъжичка) соев сос. Добавете малко сусамово олио и пържете, докато покафенее. Прибавете говеждото в голямата купа.

9. Според предпочитанията си, сгответе яйцето – бъркано или на очи. Ако го бъркате, нарежете го на парченца и го поръсете върху сместа в купата.

10. Гарнирайте като поръсите със сусам и сервирайте с ориз, а после добавете малко чили паста (или бибимбап паста) и малко сусамово олио. Добър апетит!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта