Регистрация

Бибимбап с телешко, чили и гъби

Бибимбап с телешко, чили и гъби
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5449

Корейско ястие "мешана храна" с говеждо месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти: 

  • 4 гъби шийтаке
  • 2 тиквички
  • спанак
  • кълнове от соев боб
  • 2 моркова
  • 4 скилидки счукан чесън
  • 400 г мляно говеждо
  • 2 яйца
  • сол
  • пипер
  • сусамово олио
  • чили паста
  • захар
  • соев сос

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза в тенджера или уред за варене на ориз.

2. Подгответе зеленчуците. Нарежете гъбите шийтаке на ленти, тиквичките на ленти и морковите също.

3. След като сте приготвили зеленчуците, сложете кълновете от соев боб в кутия, измийте ги и ги изсипете във вряща тенджера с вода, като добавите сол. Оставете ги за 15 минути. Отцедете ги и овкусете със сусамово олио и счукан чесън. Сложете кълновете от соев боб в голяма купа.

4. Измийте добре спанака, сложете го във врящата вода за няколко минути и отцедете. Изстискайте водата от него и го овкусете с малко соев сос, счукан чесън и сусамово олио. Сложете спанака в голямата купа.

5. В тиган, сложете зехтина и задушете гъбите шийтаке с малко захар, сол и пипер. Сложете малко соев сос и задушете за още няколко минути. После изсипете гъбите в голямата купа.

6. В тигана, сложете още зехтин и задушете тиквичките с малко сол и захар. Когато станат прозрачни, сложете ги в голямата купа.

7. Задушете морковите с малко захар и сол (или без нищо) и ги сложете в голямата купа.

8. Сложете мляното говеждо в тигана с малко зехтин и запържете леко. После добавете черен пипер, захар и щипка сол. Добавете около една чаена лъжичка соев сос. Сложете малко сусамово олио и запържете, докато покафенее. Добавете и говеждото в купата.

9. Според предпочитанията си, или изпържете яйцето или го направете бъркано. Ако е бъркано, нарежете го на парченца и поръсете върху сместа.

10. Поръсете сусам за украса и сервирайте с ориз, а после добавете малко корейска чили паста (или бибимбап паста) и малко сусамово олио.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта