Корейско барбекю върху пресен спанак
Екзотична рецепта за пиле с ориз.
Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета
 - чесън, пресован
 - ориз
 - пресен джинджифил, смлян
 - зелен лук, нарязан на парченца от по ½ см.
 - сос за корейско барбекю
 - пресен спанак
 - олио
 - сухо бяло вино (по желание)
 - сол, черен пипер и захар (по желание)
 
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте пилешкото месо в соса за около час.
2. Сварете много ориз.
3. Пресовайте чесъна и смелете джинджифила.
4. Нарежете лука.
5. След час изпържете пилешкото месо до златисто от двете страни. Извадете го от тигана.
6. Запържете джинджифила и чесъна в останалото олио.
7. Прибавете пилешкото.
8. Сложете в тигана половината от останалия сос барбекю.
9. Овкусете със сол и черен пипер и малко захар на вкус (по желание).
10. Сложете капак и оставете на слаб огън заедно с виното докато част от течността поизври.
11. Поръсете с нарязания зелен лук.
12. Сервирайте върху основа от пресен спанак.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ