Регистрация

Бешбармак - домашна паста с агнешко и лук

Бешбармак - домашна паста с агнешко и лук
Трудно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1102

Казашко ястие с агнешко и лук върху домашна солена юфка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За бульона:

  • 1,5 кг агнешко
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 2,5 л. вода

За пастата:

  • 500 г брашно
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сол
  • 200 мл вода
  • сол и пипер + вода + бульон за варенето

За лучената част:

  • 2 глави лук
  • 500 мл бульон от варенето на агнешкото
  • 2/3 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • пресен лук за гарниране

Начин на приготвяне:

1. Подредете агнешкото месо на дъното на тава. Добавете 1 цял обелен морков и цяла обелена глава лук. Залейте с водата, кипнете и отпенете. Затворете под капак и гответе 3 часа.

2. Брашното за пастата пресипете в купа или в купата на машината за месене. Добавете към него и останалите продукти и месете до получаването на гладко тесто. Увийте в плик и дръжте на топло половин час.

3. Разделете тестото на три части и всяка разточете на много тънка кора. Изрежете ромбове или подобни парчета със страна около 5 см. Трябва да са на едро. Оставете готовите парчета да почиват докато дойде време за готвенето им.

4. Прецедете бульона от варенето на агнешкото. Заделете месото и щом се охлади, накъсайте на парчета. Отделете си 500 мл. от бульона за лучената чст.

5. Лука нарежете на шайби и сипете в тенджерка. Залейте с бульона, добавете сол и пипер и кипнете. Варете под капак 2 минути и после махнете тенджерката без да махате капака.

6. Останалия бульон кипнете, като добавите вода, сол и пипер. Щом заври хубаво, пуснете пастата в него и варете 2-2,5 минути. Извадете в порции с решетъчна лъжица, като не отцеждате твърде стриктно соса.

7. Върху пастата сложете накъсано агнешко, отгоре разпределете варен лук с малко сос и на финала поръсете с наситнен пресен лук.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта