Регистрация

Беляши - татарски пържени пирожки с кайма



Беляши - татарски пържени пирожки с кайма
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 7153

Пържени кюфтета, обвити в тестена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

      Идеята за т.нар. беляши е уникален начин за приготвяне на "забулени" кюфтенца. Смляното месо се размесва с лук, а кюфтетата се оформят директно върху пласт тесто, с който се завиват. А след това - пържим на маслена баня. Наподобява на познатите банички с кайма, но начинът на увиване изисква определена техника. А каква е тя - можете да видите в клипа. Крайният резултат е изкусително мезе за бира или червено вино.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта