Регистрация

Безмесна мусака с ориз и гъби



Безмесна мусака с ориз и гъби
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1133

Вегетарианска дроб сарма без карантия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Различна мусака с гъби и ориз прави Миро в канала си Готвене за начинаещи, за да покаже вкусно пролетно ястие или заместител на дробсармата за хора, които не обичат карантия. Ястието е с пресни лук, чесън и билки, ухае на пролет и представлява гъби с ориз и заливка, които лесно може да се сбъркат с мусака в ненарязан вариант.

Гъбите играят ролята на агнешка карантия в импровизираната сарма. Затова се режат на парчета колкото биха били месните хапки. Буркан от 500-600 мл ще е достатъчен, а водата от него не бива да се изхвърля. Оризът, около 300-350 грама, се изплаква и се правят заготовки от нарязаните 7-8 стръка пресен лук, няколко стръка пресен чесън, глава стар лук, връзка прясна мента и магданоз, 150-200 г пресни листа спанак.

В тиган се сгорещява олио, първо се готви старият лук, а след него се добавят оризът, после пресните лук и чесън, сол, червен и черен пипер, водата от буркана гъби, 150 мл пилешки бульон, зеленччуков бульон или вода. Прибавя се и спанакът. Постарайте се да използвате най-големия си възможен тиган, за да успеят да влязат в него всички съставки. А когато оризът изпие добавената течност, ястието се прехвърля в голяма дълбока тава и се залива с още 500 мл бульон. После влиза във фурната до готовност на ориза - около 30 минути на 180 градуса.

През това време се прави заливката - кофичка кисело мляко се разбива с 3-4 яйца и се добавят 2 с.л. без връх брашно, сол и пипер. Оризът се залива и се допича докато коричката хване приятен и апетитен загар. После е готово за сервиране - като гарнитура или безмесно основно.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта