Регистрация

Безмесна мусака от карфиол с яйца и кашкавал

Безмесна мусака от карфиол с яйца и кашкавал
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 905

Печен карфиол с яйчена заливка и коричка от кашкавал в стил мусака без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол - около 800-1000 г
  • вода + 1 с.л. сол
  • 2 яйца
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. горчица
  • 2 с.л. кисело мляко или заквасена сметана
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • 100 г кашкавал или друго твърдо жълто сирене по желание
  • 2 с.л. олио
  • листата на връзка копър

Начин на приготвяне:

1. Карфиола разделете на цветчета и изхвърлете кочана.

2. Сипете вода в тенджера, пуснете да кипва на умерен огън и добавете 1 с.л. сол. През това време измийте розичките под течаща вода и ги добавете в тенджерата малко преди водата да е завряла. Варете 4 минути след кипване и извадете с решетъчна лъжица.

3. Намажете с 2 с.л. олио дъното и стените на малка тава. Ако имате йенска - още по-добре. Изсипете розичките вътре и ги подредете възможно най-плътно.

4. Разбийте в купа яйцата с намачкания чесън, сол и пипер, майонезата, горчицата и кисело мляко или заквасена сметана. Трябва да се получи хомогенен белезникав крем. Рендосайте кашкавала или друго избрано от вас сирене.

5. Залейте карфиола с яйчения сос и отгоре поръсете с рендосаното сирене. Пъхнете във фурната и пуснете на 180 градуса, ако използвате йена глас. Ако готвите в обикновен метален съд, сгорещете печката предварително. Печете 40 минути, ако започвате от студена фурна и 33 минути, ако е вече топла.

6. След изваждане поръсете с наситнени листенца пресен копър и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта