Регистрация

Безглутенови постни палачинки с веганска майонеза



Безглутенови постни палачинки с веганска майонеза
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2236

Вегански палачинки с нахутено и оризово брашно, пресни зеленчуци и сос от нахут.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.03.2017

Солените палачинки могат да бъдат изкуство, особено когато спазват няколко условия - да са без глутен и да са без животински продукти. Ето предизвикателство, което Лора и Стоян ни показват как да решим. Ястието може да бъде както постно основно, така и безглутенов ордьовър със зеленчуци и сос, а поводът зависи от вас.

Първо се запича нахутено брашно на сух тиган и се смесва с оризово брашно. В сухите съставки добавяме бакпулвер и хранителна неактивна мая, сол и пипер, после преминаваме към зеленчуковата част, представена от наситнени пресен лук и спанак и ароматизираме с водата от настърган джинджифил и малко чесън. Добавяме вода и замесваме четири дебели зеленчукови кюфтета, които пържим в олио от гроздови семки.

Следва да си направим и постна майонеза и пастет от нахут. Ако ви е интересно как точно могат да станат тези сосове без животиснки продукти - гледайте във видеото, където ще видите и точните пропорции на продуктите за вегански палачинки, както и стъпките по които можете да приготвите това постно ястие. 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта