Домашни банички с кайма
Закуска с месо и сметана.
Необходими продукти:
- 4 точени кори за баница
 - 300 г кайма
 - 100 г гъби
 - 6 резена топено или пушено сирене (около 80-100 г)
 - 100 мл квасена сметана
 - 2 средни глави лук
 - 2 скилидки чесън
 - 4 стръка магданоз
 - 200 г домати от консерва, сварени или доматено пюре
 - чубрица
 - риган
 - черен пипер
 - сол
 - олио
 - жълтък
 
Начин на приготвяне:
1. Направете запръжка от лука, каймата, доматеното пюре или доматите, гъбите, магданоза, чесъна и подправките.
2. Когато запръжката е готова, изсипете сметаната, за да се охлади и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
3. Намажете с тънък слой мазнина корите и от двете страни. Наложете една кора, сложете плънка, сложете втората кора и пак плънка. Наредете сиренето най-отгоре и завийте на руло. Повторете „експеримента” и с другите 2 кори.
4. Печете в намазнена тавичка на 200 ºС до покафеняване (около 25-30 мин.).
5. На 20-тата минута намажете с жълтък или разбито яйце.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ