Регистрация

Бабагануш - печени патладжани с тахан и чесън

Бабагануш - печени патладжани с тахан и чесън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2346

Турски хумус от патладжани със сусамов тахан, мента, чесън и зехтин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг патладжани (около 8 броя)
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 ч.л. сол
  • 2-4 скилидки чесън
  • 100 мл сусамов тахан
  • 10-15 наситнени листа прясна мента
  • 4 с.л. студено пресован зехтин
  • зехтин, сусам и мента за украса при поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните измийте и подсушете. Както са си цели, ги подредете без да се докосват в тава, застлана с хартия за печене.

2. Бутнете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 1:20 часа.

3. Охладете след изваждане. Разрежете с нож през средата всеки патладжан и изгребете с лъжица съдържанието му. Прехвърлете в купа и намачкайте с вилица.

4. Добавете солта, пипера, тахана, зехтина, наситнените листа мента и намачкания на паста или минат през преса чесън. Разбъркайте много добре.

5. Прехвърлете в купа, заравнете отгоре и по желание украсете с капки зехтин, поръска от семена бял сусам и листенце мента за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари (10)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 808
  2. във
  3. са
  4. Тесто
  5. ча
  6. 700
  7. Боб
  8. Пост
  9. mus
  10. Сън

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта