Регистрация

Бабагануш - печени патладжани с тахан и чесън

Бабагануш - печени патладжани с тахан и чесън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1861

Турски хумус от патладжани със сусамов тахан, мента, чесън и зехтин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг патладжани (около 8 броя)
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 ч.л. сол
  • 2-4 скилидки чесън
  • 100 мл сусамов тахан
  • 10-15 наситнени листа прясна мента
  • 4 с.л. студено пресован зехтин
  • зехтин, сусам и мента за украса при поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните измийте и подсушете. Както са си цели, ги подредете без да се докосват в тава, застлана с хартия за печене.

2. Бутнете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 1:20 часа.

3. Охладете след изваждане. Разрежете с нож през средата всеки патладжан и изгребете с лъжица съдържанието му. Прехвърлете в купа и намачкайте с вилица.

4. Добавете солта, пипера, тахана, зехтина, наситнените листа мента и намачкания на паста или минат през преса чесън. Разбъркайте много добре.

5. Прехвърлете в купа, заравнете отгоре и по желание украсете с капки зехтин, поръска от семена бял сусам и листенце мента за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари (10)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта