Регистрация

Аям Тангкап - пилешко по индийски

Аям Тангкап - пилешко по индийски
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4271

Индийска рецепта за пиле с лук и къри.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле, нарязано на малки парчета
  • 3 глави дребен лук шалот
  • 3 скилидки чесън
  • сол на вкус
  • пресни листа къри

Начин на приготвяне:

„Аям Тангкап“ е индонезийско ястие, което се превежда буквално като „хвани пилето“. То се различава от повечето индонезийски ястия, които са много пикантни и включват къри. Тази рецепта е проста, но вкусна. Тя представлява пържено пиле с хрупкави листа къри.

1. Намачкайте на пюре чесъна и солта. Мариновайте парчетата пилешко в получената чеснова паста. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Оставете пилето да се маринова в хладилника за 1 час или за цялата нощ.

2. Изпържете парчетата пилешко в обилно количество растително олио.

3. Отстранете стъблата на листата къри. Измийте листата.

4. Нарежете лука шалот на дребно.

5. Посолете пилето и лука.

6. Изпържете лука, докато стане хрупкав.

7. Сервирайте го като гарнитура към пилешкото.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта