Регистрация

Аспержи с коледна шунка и яйца на очи

Аспержи с коледна шунка и яйца на очи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2864

Аспержи с коледна шунка и яйца на очи за едно по-нетрадиционно предястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 връзки аспержи (около 24 стръка)
  • 4 яйца
  • 8 тънки резена коледна шунка, прошуто или някаква друга хубава шунка
  • сол
  • счукан черен пипер
  • зехтин
  • масло
  • прясно настърган пармезан

Начин на приготвяне:

1. Кипнете 2 см подсолена вода в голям тиган и сварете на слаб огън аспержите за 3-5 мин. или докато омекнат и станат с хубав ярко зелен цвят.

2. Докато водата още ври, извадете аспержите, отцедете ги и намажете с малко масло. Разделете ги в 4 затоплени чинии (по 6 в блюдо), като стръковете трябва да са един до друг.

3. Счупете 4 яйца в тигана и ги гответе на очи докато белтъкът се втвърди, а жълтъкът е все още рохък.

4. Поставете 2 резена шунка върху аспержите и върху шунката яйце. Овкусете със сол и много черен пипер и след това поръсете с пармезан на вкус.

 

Източник:www.opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 15-20 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
2
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта