Регистрация

Запечени яйца с розмарин

Запечени яйца с розмарин
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2115

Благоуханни яйчени гювечета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи яйца
  • 1 ч. л. розмарин, нарязан ситно
  • ½ с. л. масло
  • 1 с. л. прясно мляко
  • 1-2 ч. л. настърган пармезан или манчего
  • морска сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 190 С.

2. Изсипете в две гювечета по половин с. л. прясно мляко и половината от маслото.

3. Счупете по 2 яйца във всяка купичка, като внимавайте жълтъкът да остане цял.

4. Наръсете със сол, пипер и розмарина.

5. Прибавете пармезана или манчегото отгоре и запечете за около 20-25 минути.

6. Оставете яйцата да починат минутка след като ги извадите от фурната и ги сервирайте с пресни плодове, препечен хляб и сладко!

 

Източник:opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта