Регистрация

Ароматен ориз с канела и кардамон

Ароматен ориз с канела и кардамон
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 6706

Ароматен ориз с нетрадиционни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч. ч. ориз (по желание басмати)
  • 4 ч. ч. вода
  • 2 канелени шушулки
  • 5 шушулки кардамон
  • 3 с. л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Кипнете вода в чайника.

2. В малка тенджерка загрейте зехтин на среден огън.

3. Изпържете канелените и кардамонови шушулки докато се освободи ароматът им.

4. Прибавете ориза и продължете да пържите около минута.

5. Налейте водата.

6. Намалете котлона на слаб огън.

7. Сложете капак и варете 20 мин.

8. Свалете от огъня и дръжте покрито още 5 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта