Ароматен ориз с канела и кардамон
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 6706
Ароматен ориз с нетрадиционни подправки.
Необходими продукти:
- 2 ч. ч. ориз (по желание басмати)
- 4 ч. ч. вода
- 2 канелени шушулки
- 5 шушулки кардамон
- 3 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вода в чайника.
2. В малка тенджерка загрейте зехтин на среден огън.
3. Изпържете канелените и кардамонови шушулки докато се освободи ароматът им.
4. Прибавете ориза и продължете да пържите около минута.
5. Налейте водата.
6. Намалете котлона на слаб огън.
7. Сложете капак и варете 20 мин.
8. Свалете от огъня и дръжте покрито още 5 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ