Регистрация

Пържени постни кюфтета от ориз



Пържени постни кюфтета от ориз
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2330

Аранчини с ориз и грах върху доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.04.2016

Тази рецепта е предвидена да послужи за идея на домакините, които имат изостанало ризото в хладилника и искат да направят от нег вкусно и различно ястие за семейството си. В противен случай рецептата се разделя на три части:

1 - Приготвяне на постно ризото с тиквички и сушени манатарки, като вместо тях можете да използвате и друг вид гъби по желание. Ако не ви се продължава по-нататък с рецептата, вече имате страхотно италианско ястие, което близките и гостите ще оценят по достойнство.

2 - Ако обаче сте решени да направите тези италиански оризови кюфтенца, то рецептата продължава с добавянето на грах, оформянето, панирането и пърженето им на маслена баня. Вече имате красив и стилен ордьовър, мезе или основно веганско ястие. 

3 - Към апетитните зеленчукови кюфтенца се приготвя и сос, който по желание можете да пропуснете, но чрез него рецептата има още по-завладяващ и завършен вид. Пюрирани домати от консерва се смесват с маслини, а вкусните хрупкави оризови топченца се поднасят с доматения овкусител.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта