Регистрация

Апетитна манджа със свинско, лук и моркови

Апетитна манджа със свинско, лук и моркови
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1279

Яхния от свински хапки със зеленчуци и бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско
  • 3 с.л. олио
  • 1-2 глави лук
  • 3-4 моркова
  • 5 скилидки чесън
  • 1-2 стебла целина
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. канела на прах
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 2 с.л. брашно
  • 500 мл пилешки или друг месен бульон
  • листенца пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, морковите нарежете на кръгчета, а целината на тръбички с дължина 2 см. Месото нарежете на хапки.

2. Сгорещете в голям тиган, който си има капак, 2 с.л. олио и запържете на силен огън месото, за да се запечата от всики страни. След като хване коричка и побелее, махнете от тигана и почистете съда, за да продължите готвенето си в него.

3. Сгорещете 1 с.л. олио, добавете лука и гответе три минути. Добавете сухите подправки и доматения концентрат и разбъркайте хубаво.

4. Вкарайте и морковите с целината в ястието, поръсете брашното и гответе няколко минути при постоянно бъркане. Върнете мръвките в манджата.

5. Залейте с бульона, размешайте и похлупете с капака. Оставете да се готви на умерен към слаб огън под капак за 1 час след кипването.

6. Поднесете с поръска от пресни листенца магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта