Регистрация

Алтернативни пълнени мекици от хляб

Алтернативни пълнени мекици от хляб
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1171

Лесни мекици или пирожки от хляб. Пържен хляб с плънка от кашкавал, лук и варени яйца. Различни пържени филийки с плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 100 г кашкавал или друго твърдо жълто сирене по желание
  • 2 стръка пресен лук
  • 20 г масло
  • сол и пипер
  • 6 филии тостерен хляб
  • 80 мл олио (количеството зависи от големината на тигана)

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата, а маслото разтопете.

2. Нарежете на малки кубчета кашкавала и на тънки тръбички пресния лук. Изсипете в купа.

3. Поръсете със сол и пипер и добавете сварените и нарязани на кубчета яйца. Залейте с маслото и разбъркайте.

4. Подредете филийките една върху друга по 2 или 3 и с остър нож отрежете само най-външната кора.

5. Сипете вода в купа и топвайте всяка филийка докато се напои. След това отцеждайте от водата и поставяйте върху дъска встрани.

6. В средата на всяка филйка сложете от плънката, като я разпределтите в шесте хлебчета. След това събирайте двата противоположни края, за да се образува вързопче. Взимайте в ръка и замесвайте вързопчето на пирожка. Намокреният хляб се държи досущ като тесто, ала не се налага да минавате през цялото месене, за да си направите тези мекички.

7. Сгорещете на умерен огън олиото в тиган. Количеството му трябва да е толкова, че да покрива дъното с дебелина 1/2 см.

8. Изпържете в мазнината оформените пирожки до получаването на златиста коричка - за по около 4 минути от страна. Ако почерняват, намалете котлона.

9. Обрезките от хляба смелете в чопър за домашна галета или добавете подправки и чесън, за да превърнете в трохи за поръска на ястия. А готовите пърженки вадете върху домакинска хартия, за да попие мазнината.

10. Сервирайте по желание с майонезен или доматен сос.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта