Регистрация

Азиатски крилца с меласа и соев сос

Азиатски крилца с меласа и соев сос
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1144

Китайски крилца в сладко-кисел сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,3-1,5 кг пилешки крилца (без най-долната част)
  • 8 с.л. кетчуп
  • 2 с.л. меласа
  • 50 мл оризов оцет (може и тъмен балсамико)
  • 4 с.л. соев сос
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. олио (най-автентично е със сусамово)
  • 1 ч.л. пресен джинджифил
  • 5 скилидки чесън
  • лют пипер на люспи по желание
  • бял сусам за поръска
  • бял ориз за гарнитура по желание

Начин на приготвяне:

1. Направете си предварителни заготовки. Наситнете лука и чесъна, рендосайте на ситно ренде джинджифила и си пригответе продуктите на плота, за да са ви под ръка. Ако ще правите бял ориз за гарнтура, пуснете 1 добре измита чаша ориз да се свари в 3 ч.ч. вода с 4 с.л. олио. Включете фурната да загрява на 180 градуса.

2. Сипете 2 с.л. олио в тиган и запечатайте крилцата в него от двете страни за по 45 секунди на силен огън. Готовите крилца подредете в тава и бутнете във фурната за 8-12 минути.

3. През това време добавете още 1 с.л. олио в тигана и запържете в нея наситнените лук, чесън и джинджифил на умерен огън за 2 до 3 минути. Налейте кетчупа и кафявата захар. Щом кипне добавете оцета, после и меласата и бъркайте докато заври.

4. Залейте със соевия сос, подлютете на вкус и вкарайте горещите крилца от фурната в къкрещия сос. Оставете на слаб огън за 5 минути като периодично разбърквате.

5. Разпределете крилцата и соса в порции, добавете бял ориз и поръсете със семена бял сусам. Ако имате листенца кориандър, можете да сложите няколко за украса.

 

Снимка:lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта