Регистрация

Агнешки кюфтета в зеленчуков сос

Агнешки кюфтета в зеленчуков сос
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3322

Кюфтета от агнешка кайма с ориз, запечени в лютеница и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г агнешко месо
  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. ориз
  • сол
  • пипер
  • риган
  • чубрица
  • мащерка
  • вода
  • майонеза
  • буркан лютеница

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза до средна готовност - да не става много мек.

2. Минете месото през месомелачка, а готовата кайма замесете с яйцата, варения и отцеден ориз и подправките. Оформете малки твърди кюфтенца и ги варете 15-тина минути в кипнала предварително вода.

3. С решетъчна лъжица отцедете кюфтенцата и ги сложете на дъното на тавичка. 

4. Смесете майонезата с лютеницата и ако сосът е много гъст - долейте вода.

5. Залейте кюфтенцата с доматения сос и оставете да се пекат на фурна за 20-25 мин. до покафеняване.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта