Регистрация

Агнешки бут с портокалови корички

Агнешки бут с портокалови корички
Лесно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1191

Печено агнешко с портокали и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • агнешки бут (около 2-2,5 кг)
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. едра морска сол
  • 1/2 ч.л. сушен майоран
  • 1/2 ч.л. горчица на прах
  • 2-3 щипки смлян кардамон
  • 1 ч.л. мащерка на прах
  • кората на един БИО портокал
  • 50 г масло
  • свежи листа мента за поднасяне
  • пресни картофки и пресен лук по желание

Начин на приготвяне:

1. Почистете добре месото.

2. Смесете двата вида сол с черния пипер, майорана, мащерката, горчицата и кардамона. С получената смес обтрийте много хубаво бута от всички страни.

3. Нарежете на лентички портокаловата кора. Шпиковайте месото на места и бутнете по парче портокалова коричка. Прибарете в хладилник - може и за цяла нощ.

4. Ако искате картофки и пресен лук - почистете картофките. Оставете ги цели, ако са малки, ако са по-големи - разполовете. Лука нарежете на едро. Смесете картофите и лука, посолете и изсипете в тава. Сипете 100 мл вода на дъното на тавата. Добавете маслото. Ако не слагате гарнитури - водата и маслото трябва пак да присъстват.

5. Положете мръвката отгоре, завийте с фолио и печете 1:30 часа на 200 градуса.

6. Разгърнете фолиото, полейте месото с отделилия се сос в тавата и оставете да се запече на 180 градуса за 30-40 минути докато хване апетитна коричка.

7. Готовото месо сервирайте с листенца мента като покапете и със соса от готвенето.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта