Регистрация

Агнешка яхния с магданоз и кисело мляко



Агнешка яхния с магданоз и кисело мляко
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2133

Магданозлия с агнешко, домати, моркови и застройка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.05.2016

Позабравено ястие с агнешко в рецептите от българската традиционна кухня готвим днес като впрягаме месцето от агнешки бут в манджичка, богата на сос и аромати, подправена с много магданоз. Стоян Сейменски обяснява, че в родната кухня има много рецепти за магданозлии, като те варират от постни, през местни и дори до рибени. В днешната залагаме на агнешко месо, като към него и магданоза добавяме още моркови, масло и доматено пюре, а след това застройваме яхнията с кисело мляко. Съвременният български вкус е отвикнал от подобни гозби, но ценителите на родната традиция определено биха се спрели на това вкусно месно предложение за българска храна.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта