Регистрация

Лесно агнешко бирияни

Лесно агнешко бирияни
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3642

Екзотика от Индия за едно по-ароматно агнешко с ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г нетлъсто агнешко
  • 150 г ориз басмати
  • 300 мл телешки или зеленчуков бульон
  • голяма шепа спанак
  • 1 червена чушка, нарязана на кубчета
  • половин малка глава червен лук
  • 1 с.л. зеленчуково олио
  • 1 ч.л. доматено пюре
  • малко гарам масала, канела, смлян джинджифил, червен пипер, смлян кориандър и куркума

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олиото в дълбока тенджера. Изпържете лука за няколко минути, след което добавете агнешкото.

2. Постепенно сложете подправките и доматеното пюре, като бъркате хубаво, за да се покрие месото.

3. Сипете вътре и ориза, след което налейте и бульона.

4. Оставете да заври и покрийте с капак, за да се задушава около 10 мин.

5. Прибавете спанака и чушката, след това покрийте отново за около още 5-10 мин., докато бульонът се поеме от ястието.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 18
  2. Филе
  3. 50
  4. люто
  5. 30
  6. 180
  7. кето
  8. 800
  9. 150
  10. десерт

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта