Регистрация

Мариновани пълнени чушки с патладжани

Мариновани пълнени чушки с патладжани
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 2222

Печени чушки в саламура с плънка от патладжан и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг чушки
  • 800 грама патлджани
  • 450 грама моркови
  • 300 мл олио
  • 3 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • саламура, приготвена от 800 мл вода, в която са разтворени 2 с.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Нарежете патладжаните на тънки надлъжни филийки и ги осолете. След това оставете настрани да пуснат горчивината си.

2. След 30 минути отцедете патладжаните и ги запържете в олио.

3. Почистете чушките от семената и капачетата така, че да останат с големи отвори за пълнене. Остатъците от капачетата им (ако има такива) можете да нарежете на ситно.

4. Рендосайте морковите и ги запържете в обилна растителна мазнина. Към тях добавете пържените патладжани, наситнените остатъци от чушки и чесъна. Ако обичате чесън - превишете двойно и тройно посоченото количество. Подправете на вкус със сол и пипер.

5. Напълнете чушките с така приготвената запръжка без да ги препълвате. Нека в тях остане място. Намазнете хубаво широка тава, подредете ги вътре и печете на фурна докато омекнат. Ще отнеме около 25 минути.

6. Подредете чушките плътно една върху друга в тенджера и залейте със саламурата. Трябва да са напълно потопени в нея. Ако остават сухи, пригответе още марината. Накрая затиснете с чиния и капак.

7. Оставете за 1 ден на топло място и след това за още три дни на хладно. После използвайте като салата или мезенце за твърдо гориво.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 4 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта