Регистрация

Трушия от джанки

Трушия от джанки
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 21122

Кисели сливи тип джанки с чесън в буркан. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 кг джанки
  • 1 кг чесън
  • оцет
  • захар
  • цветове (семена) копър
  • сол
  • вода
  • аспирин

Начин на приготвяне:

Измивате джанките и ги редите в буркани от 1 литър. Обелвате чесъна и го поставяте в буркана. В така наредените буркани наливате оцет до резката. Доливате с вода почти догоре. След това изсипвате течността в голям съд, като оставяте продуктите в буркана. Към джанките и чесъна прибавяте малко цвят от копър и по 2 аспирина. В течността поставяте около 1 супена лъжица сол и около 1 чаена лъжица захар за всеки буркан – като се пробва на вкус. Разбърква се докато се разтворят захарта и солта и се налива обратно в бурканите. Затварят се и се обръщат надолу. След няколко дни се обръщат нормално и се съхраняват за зимата. Съотношението джанки към чесън може да варира според вкуса – получава се една една изключително вкусна и приятна туршия, с която може да се пие люта ракия.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
9
4 мн. добре
2
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта