Регистрация

Индийска супа Даал

Индийска супа Даал
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 4184

Веганска супа с леща.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. оранжева леща
  • жълт и зелен фасул
  • 1 глава лук
  • 1 щипка малки черни семена синап
  • 2 скилидки чесън
  • 1 кубче джинджифил
  • 1/2 ч.л. куркума и червен пипер
  • 1/2 ч.ч. вода
  • 1 малък домат
  • шепа кориандър
  • сол и пипер на вкус
  • 2 ч.л. олио

Начин на приготвяне:

Измийте лещата, докато потече чиста вода и я сложете да ври с около 2 ч вода в тенджерка. Когато кипне, намалете огъня на най-слабата степен и варете около 30-40 мин. Трябва да омекне много бавно и да стане на пюре. Прибавете кубчето джинджифил цяло и нарежете 1 скилидка чесън и 1/2 глава лук наедро. Нарежете фасула на желатана големина и прибавете червения пипер, куркумата, пипер и сол на вкус и оставете супата да къкри до омекване на фасула.

Специфичното за тази индийска супа е, че се прави запръжка от олио и семена синап, в която се слага останалият лук и чесън и се запържва докато краищата почервенеят. След това бързо трябва да прибавите малко бульон от супата, да разбъркате хубаво и да върнете в тенджерата с Даал. След това прибавете пресен кориандър, съвсем накрая и поднесете самостоятелно или върху ориз.

 

Източник:www.opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта