Регистрация

Кафе и вестник в една чаша

24 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 3169
Кафе и вестник в една чаша

Чаша за кафе с вграден електронен вестник ще комбинира новини и ободряваща напитка.

Модерните технологии, създадени за да улесняват ежедневието ни, всъщност до голяма степен го объркват, но успяват и да спестят така ценното на съвременния човек време, което винаги е кът в реалността на напрегната седмица. Поредната идея този път е на фирмата Paulig, която обещава на своите клиенти, че ще имат възможността да си направят преглед на пресата и кафе с нова хитра джаджа.

Това е чаша за кафе с вграден в нея електронен вестник. Идеята е всяка сутрин, когато човек стане, да си приготви ободрителната напитка, да получи шанса докато си почива, да прочете какво се случва „по света и у нас“. Създателите смятат, че така ще се спести ценно време, а и минутите релакс, преди да се впусне човек в натоварените си дейности, ще са още по-пълноценни.

Под въздействието на температурата чашата започва да превръща топлината в електричество, като по този начин сама си създава батерии, от които се захранва електронният предавател на информация. Дисплеят на вестника се намира в задната страна на съда – до дръжката, а тъчскрийнът позволява на всеки индивидуално да попадне в желана от него категория според интереси и предпочитания. Мобилно приложение прави възможно пренасянето на новините до чашата.

В дъното на съда е вграден блутуут, който предава информация за температурата на напитката в чашата върху малък дисплей. Така собственикът на умната джаджа не рискува да изгори гърлото си, както и вижда с още колко време четене на новини ще разполага, преди дори и сутрешното кафе да му намекне, че е време за работа, изключвайки електронния вестник.

За голямо съжаление на всички, които ползват микровълнови фурни, тази чаша не може да се притопля в тях, тъй като вълните ще разрушат както дисплея, така и блутуут устройството. Затова пък тя издържа на висока температура и в нея може да бъде налято дори кипящо кафе, без да навреди на техниката.

Компанията-производител планира да пусне на пазара съда в средата на 2015 година, след като премине през редица тестове, които да гарантират нейната издръжливост и „вярна служба“. Обмислят се още варианти, които биха могли да подобрят продукта и да повишат практичността му. Още не е обявена цената на модерното изделие.  

ПОДОБНИ СТАТИИ

Шантави домакински пособия, открити в Amazon

Тиган за готвене на няколко храни едновременно, нож за пресни и сушени подправки, поставка, която пази чашата от разливане и бъркалка за кайма са сред виж още »

Магическа чаша ни кара да пием повече вода

Специалната чаша The Right Cup прилъгва мозъка с въздействащи цветове и плодови аромати. виж още »

Хладилник за тузари – позлатен и с камъни Сваровски

Луксозен хладилник краси кухнята с покритие от истинско злато и украса от кристали. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта