Регистрация

Четири храни, които не консумираме правилно

21 Sep 2018   /   nina123   /   Видяна: 1294
Четири храни, които не консумираме правилно

Хората правят грешката да изхвърлят най-полезната част от киселите млека или голяма част от месото по любимите пилешки крилца.

 

Храненето е потребност и удоволствие, при което всеки си има традиции и начини за хапване и наслада. Но се оказва, че мнозинството може да прави нещата грешно. Има трикове, които улесняват както хапването, така приготвянето и усвояването на пълния потенциал на храната. Ето три от тях, представени от канала Be Amazed.

 

водата от киселото мляко е много полезна1. Не изливайте водата, която се събира над киселото мляко в купичката. Мнозина я обявяват за гадна или досадна и я изливат внимателно в мивката. Но дали се замислят, че именно в тази леко неугледна течност плуват доста от полезните вещества на продукта? Никой не казва, е задължително трябва да стиснете зъби и да я изпиете на екс. Затова просто я вкарайте там, където е мястото ѝ – обрано в киселото мляко. Най-лесно това става чрез разбъркване. Така няма да ѝ обърнете внимание и няма да загубите важни нутриенти от закуската си.

 

правилно вадене на кокали от пилешки крилца2. Кокалите на пилешките крилца изискват голямо лигавене. Това пък съвсем не е вярно, ако знаете как да подходите към проблема. Особено на ресторант или на сбирка с приятели е срамно да започнете да чоплите крилцата с внимание, докато извадите мръвките измежду двойния кокал на средното крилце. Затова просто хванете крилцето, било то панирано или печено и завъртете външността му около самите кокали. Ако са два – изтеглете единия. След усукването, той се излезе чист и без проблем. После хванете другия, лапнете цялото крилце и просто издърпайте костта от устата си. С горните крилца с единичен кокал упражнението е още по-лесно.

 

лесно белене на варени яйца3. Пресните варени яйца се белят трудно, защото не слагате сода във водата. Ако сте от щастливците, които разполагат с пресни или домашни яйца, сте забелязали, че след сваряване те изискват силна нервна система, за да бъдат обелени. Всички ядове ще си спестите, ако сипете лъжица сода бикарбонат във водата, в която варите. Черупката става еластична, а вкусът на храната не се променя. След това ще махнете ненужната част от яйцето със завидна лекота.

 

как се бели шамфъстък4. Досадното чоплене на шамфъстък. Тази вкусна ядка е любимо мезе на мнозина, а и полезно решение за прихапване пред телевизора, с което да се спести хрупането на чипс и други блазнещи вредности. Но черупката на ядката е истинска досада. Не защото е твърде упорита, а защото не знаете как да се справите с нея. Вместо да трошите зъби и нокти в опит да стигнете до ядката, просто вземете вече отчоплена черупка и я използвайте като крик, за да отворите останалите фъстъци. Удивително лесно и бързо става. След няколко ядки вече ще развиете и завидна рутина.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Седемте френски правила за правенето на идеален омлет

За да се сготви съвършен омлет, се използват точно три яйца и чугунен тиган с диаметър 20 см.   виж още »

Урок по правилна консумация на чай

Не прекалявайте с добавената захар и не кипвайте чаените листа, ако искате да се възползвате от благотворното влияние на напитката. виж още »

Тренировки по правилно ядене на сандвичи

Учени намериха правилния захват на сандвича, така че да не изпада пълнежа му. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта