Регистрация

Четири златни съвета за правилно хранене от Слави Славов

30 Jan 2017   /   nina123   /   Видяна: 5079
Четири златни съвета за правилно хранене от Слави Славов

С повече дъвкане, правилен подбор на менюто и отказ от десерт човек прави първата крачка към здрвето чрез хранене.

Слави Славов днес е уважаван хранителен експерт, но разбирането му за правилно хранене идва по неволя. Неговата история е описана в новия брой на Списание 8, посветен на „Храната лекарство“. (Бр. 1 (97) – 2017-а година) Още от 6-месечна възраст нашият герой започнал да получава асматични пристъпи, които с течение на годините зачестявали и му пречели да бъде пълноценен човек.

Днес Слави Славов е съвсем здрав, а фамията му създава лечебния център Вита Рама, който представлява средище, практикуващо лечение чрез храна. Славов е категоричен, че не лекарства, а хранителни продукти са предизвикали неговото оздравяване. Сега той е завършващ нутриционист в престижен американски колеж. Според него правилното хранене може да излекува почти всичко или да спре болестта още докато чука на вратата. Също така експертът е на мнение, че вредните хранителни навици, които човек си е създал, са в основата на развитието на множество болести и дори злокачествени образувания.

Тъй като диетата за всеки човек е строго индивидуална спрямо възраст, пол, битови навици и здравословно състояние, Славов не се наема да публикува цялостна диета, която да важи за всички. Още повече, че лечебното хранене според думите му изисква и постоянно лекарско наблюдение. Това, което експертът може да направи, и да е валидно за всеки, е да даде ВАЖНИ СЪВЕТИ ПРИ ХРАНЕНЕТО, които ТРЯБВА да се спазват, за да започне един дълъг и сложен процес за лечение чрез храна. ЕТО ЧЕТИРИ ПРАВИЛА, КОИТО МОГАТ ДА НИ НАПРАВЯТ ПО-ЗДРАВИ И КРАСИВИ:

1. Дъвчете повече, напомня Слави Славов, като обяснява, че процесът на храносмилането започва още в устата. Ние сме длъжни да го подпомогнем с добре сдъвкана и смесена със слюнка храна. Освен допълнителен стомашен комфорт от добре наситнените продукти, ние си доставяме и ензимът ПТИАЛИН, който участва в храносмилателния процес, но се съдържа само в слюнката.

2. Пропуснете десерта, съветва Славов, като обяснява, че захарта в храните не се комбинира с никой друг продукт. Диетата, която той препоръчва не забранява въглехидрати и дори захари, стига те да се приемат на гладно. Затова любителите на сладкиши не е нужно напълно да изхвърлят фаворитите си от менюто. Достатъчно е да ги хапват на празен стомах – най-добре на първото за деня хранене. Славов разкрива, че захарите в комбинация с каквато и да е друга храна водят до ферментация и гниене в стомаха.

3. Плодовете се ядат на гладно и трябва да са от един вид, ако се комбинират. Те също съдъражат захари, а както вече разбрахме – захарта не се съчетава с други храни. Плодове обаче трябва да се ядат в ежедневието, затова най-добре го правете между храненията. Освен това е важно да се хапват не блюда отрупани с всякакви плодове, а само по един вид плод на дадено плодово ядене. Допустимо е да се комбинират сладки със сладки или кисели с кисели плодове.

4. Комбинирайте храните правилно – това е най-важната стъпка в примането на продуктите така, че полезните вещества от тях да се усвоят пълноценно, без вредностите в храната да натоварват тялото. Основното ядене трябва да започва със салата от свежи листни зеленчуци, в която можете да добавите до 15 грама семена или 1/3 авокадо, или 5-6 обезсолени маслини. Съчетвайте в порцията си 80% въглехидратна храна с 20% бобови култури.

Още мнения, съвети и гледни точки по темата – четете в Списание 8.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Румяна Илиева: С правилен режим всеки отслабва за 3 месеца

90 дни ни стигат, за да променим тялото и фигурата си за цял живот. виж още »

Създават плодове, зеленчуци и меса, които не се дъвчат

3D принтери печатат храна с уникален вкус, която просто се гълта. виж още »

Съветите на Ванга за правилен начин на хранене

Яжте бели храни и никога не хапвайте на крак, съветва пророчицата. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous12-01-2020
Первый вводный вебинар по основам Объектно-Ориентированного Программирования! Будет проведен бесплатно! На вебинаре будут продемонстрированы основные принципы Объектно-Ориентированного Программирования на примерах из жизни. Мероприятие рассчитано на аудиторию от 18 до 35 лет и выше. Ждём всех желающих получить новые знания! >> Ссылка в комнату для регистрации

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта