Регистрация

Румяна Илиева: С правилен режим всеки отслабва за 3 месеца

18 Nov 2014   /   nina123   /   Видяна: 15100
Румяна Илиева: С правилен режим всеки отслабва за 3 месеца

90 дни ни стигат, за да променим тялото и фигурата си за цял живот.

Трупащият все по-голяма популярност в интернет фитнес инструктор и хранителен експерт Румяна Илиева дава нова надежда на всички, които искат да отслабнат и да променят начина си на живот така, че чрез хранене и спорт да се грижат както за здравето, така и за красотата си. Чаровният съветник на хиляди българки споделя, че стига човек да иска да се научи да живее природосъобразно, всичко е постижимо и то без фрапантни лишения и драстични изменения в курса на досегашния живот.

Според експерта три месеца или 90 дни са напълно достатъчни, за да влезем в релсите на новото си „Аз“, като всеки следващ ден ще е по-лесен от предходния, а постигнатите резултати само ще ни мотивират за тяхното доусъвършенстване. А промяната е така красива и позитивна, че в скоро време няма да затормозява тялото и ума, а дори напротив, ще ги кара да продължават да харесват начина си на живот и функция.

Двете задължителни, но и достатъчни условия за отслабване са човек да започне да се храни добре и да тренира редовно, споделя Румяна Илиева в интервю пред bТВ. Да се храним добре означава да ядем истинска храна или да се научим откъде и как да си намираме естествени продукти, богати на фибри и витамини, в които няма консерванти и ГМО. Също така трябва да се внимава с количествата на храната. Мнозина са свикнали да се преяжда, а не да се наяждат.

Какво се прави в ден първи от решението за промяна? Човек става, пуска си компютъра и прави една кратка тренировка според степента на натоварване, която не би го затормозила. Начинаещите го дават съвсем леко, хората с тренирана мускулатура си избират програма според тялото и привичките.

Правилото на ¼ от чинията. То важи за храненето. След като вече са подбрани невредни продукти, те се слагат в нормалната чиния, която представлява порция. Количеството се разделя на 4 и една част (т.е. ¼) от него не се консумира. Така ще приучим стомаха си да приема нужните, а не прекалени порции. Така само за седмица според г-жа Илиева можем да смъкнем една дупка от колана си и да се съберем в по-малък размер дрехи. А този ефект вече мотивира.

Колко време трябва да се тренира на ден? Според фитнес инструктора 20 минути дневно, НО ПРИ УГОВОРКАТА, ЧЕ ПРАВИМ ВСЕКИ ДЕН ТРЕНИРОВКИ, са напълно достатъчни. Ако искаме просто да раздвижваме тялото си и да се тонизираме, без да очакаваме каквито и да е други резултати, освен добро настроение, може тренировките да спаднат и до 10 минути на ден. Но за отслабване и горене на мазнини са ни нужни 20 минути, като спортните натури могат да отделят и по половин час.

Коя е най-голямата грешка, която решилите да отслабнат правят? Това е да се започне с големи очаквания в ден 1 или човек, който никога не е тренирал и спазвал диети да се надява, че в ден 2 ще се събуди с половин килограм по-малко. Не трябва да има изхвърляне – нито с натоварването, нито с гладуването. През тези 90 дни, за които ще отслабнем, ние всъщност градим навици. Караме тялото да свиква, че ще получава нужната му тренировка и храна, без да е подложено на свръхнатоварване.

А какво става след 90 дни? Според Румяна Илиева ние просто сме променени – ако сме спазвали минималното, което се изисква от нас, вече сме свикнали да тренираме всеки ден, да ядем в нормални размери нормални храни и да виждаме как тялото ни се моделира към по-добро. Усещането е ново, различно и приятно, комбинира лекота и самочувствие и води до едно ясно и категорично решение – ВЕЧЕ ВСЕКИ ДЕН ЩЕ ЖИВЕЯ ПО ТОЗИ НАЧИН.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Четири златни съвета за правилно хранене от Слави Славов

С повече дъвкане, правилен подбор на менюто и отказ от десерт човек прави първата крачка към здрвето чрез хранене. виж още »

Кои диети са вредни и защо

Грешки, които допускаме при спазването на диета и как можем безвъзвратно да съсипем тялото си с гладуване. виж още »

Преядеш ли като свинка, ето как да изгориш сланинка

Изгори мазнините без тичане в парка или досадното препускане върху фитнес пътека с набор от лесни и забавни кардио упражнения, които се правят вкъщи. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта