Регистрация

Черният пипер намалява приема на сол

22 Oct 2018   /   nina123   /   Видяна: 1273
Черният пипер намалява приема на сол

Черният пипер е силно противовъзпалително и противораково средство, което удължава живота и се грижи за здравето.

 

„Сол и пипер на вкус“ - така сме свикнали да подправяме солените ястия, като всеки си има индивидуално количество от подправките, което обича да прибавя към определени храни. Но, обръщали ли сте внимание, че ако сложите повечко черен пипер, солта няма да ви трябва така силно и ще ѝ се насладите и в по-малки дози от обикновено? Това е хитър трик за намаляване на консумацията на сол, предложено от диетолозите Жулиет Келоу и Сара Брюер, цитирани от БГНЕС.

 

Черният пипер е полезна подправка, която намалява нуждата от сол, твърдят експертите след изследвания върху вкусовите предпочитания на свои пациенти. Когато вкусът на лютивата подправка се натрапи като основен за ястието, небцето не търси и този на солта. И без друго тя не се усеща при увеличено присъствие на пипера в порцията. Затова хората със сърдечно-съдови проблеми могат да се насладят на ефекта от сензационното откритие и да си хапвант вкусничко и безсолно едновременно.

 

Черният пипер е природно противовъзпалително средство. Ежедневната консумация на ½ ч.л. черен пипер на прах бори всякакви възпаления в тялото. Преди години яденето на подправката бе хит в борбата с акнето, а днес вече се знае, че при грип и настинка, след хирургически интервенции и дори отворени външни рани, консумацията на черен пипер спомага за възстановяването. Той е способен да пребори и дългогодишни периодично появяващи се възпаления вътре в тялото.

 

Черният пипер е добра превенция от онкологични заболявания. Противораковите му своийства са описани още през 2010-а г., когато се установява, че ежедневния прием на черен пипер предпазва от туморни рецидиви и благоприятства възстановяването след химиотерапия. Ако сте генетично разположени към ракови заболявания, е добре да го включите в ежедневното си меню.

 

Черният пипер пази от старчески болести. Подправката загрява тялото и раздвижва кръвта. Хората, които я ползват често, са по-защитени от деменция и артрит, от ставни проблеми и инсулт. Лютивото прахче е способно да грантира жизнени и безболезнени старини, но за да го направи, редовното му добавяне в храната трябва да започне още на средна възраст.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Домашна медицина с черен пипер

Черен пипер лекува гърло, отпушва носа и се грижи за дихателните пътища. Можете да го използвате и като разкрасителна съставка.   виж още »

Полезни храни, които обаче съдържат доста сол

Производителите често пренасищат уж полезните храни с много соли, за да удължат срока на годност или да използват подправката като естествен консерван виж още »

Видове пипер и от какво се правят

Каква е разликата межди черен и бял пипер, какво представлява розовия пипер и как се прави пипер меланж? виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта