Регистрация

10 причини да пием червено вино

09 Feb 2018   /   nina123   /   Видяна: 2072
10 причини да пием червено вино

Червеното вино пази от сърдечно-съдови заболявания, регулира телесното тегло и удължава живота.

 

Каква е причината за френския синдром, се запитали учени, цитирани сп. Обекти. Въпреки че французите се хранят с мазна храна, залагат на тестени изделия, приемат повече калории от обичайните норми и се движат умерено – те са една от сърдечно най-здравите нации в Европа, процентът на затлъстяването при тях е нисък, а продължителността на живот е особено висока. Оказва се, че както гласи латинската максима „Във виното е истината“. (Вижте още ЗАЩО ФРАНЦУЗИТЕ НЕ ДЕБЕЛЕЯТ)

 

Французите пият много червено вино и това е причината за здравето на нацията им, категорични са диетолозите, търсещи отговора на т.нар. „Френски парадокс“. Излиза, че чаша червено вино на ден дава право да си хапнем мазни сирена, сметанови сосове и вкусни кроасанчета, стига да не прекаляваме с количествтото на божествената напитка и да се постараем тя да е от качествено и чисто грозде.

 

Веществото РЕСВЕРАТРОЛ, което се съдържа във виното е носителят на голяма част от полезните му качества, убедени са експертите, изследвали влиянието на ресвератрола върху човешкото здраве. Затова, ако искате да пиете вино за здраве, си позволявайте всеки ден между 80 и 150 мл в зависимост от пола, килограмите и възрастта и се радвайте на пълноценен живот по френски. Ето и причините, които учените изреждат в подкрепа на виното.

 

1. Виното предпазва от рак и онкологични заболявания заради голямото количество антиоксиданти в състава си.

 

2. Арабинозата е монозахарид във виното, който действа като естествен имуностимулатор.

 

3. Ресвератролът регулира метаболитните процеси и помага да се отървем от излишните мазнини и килограми.

 

4. Виното е благодат за сърдечно-съдовата система. То е богато на полифеноли – те укрепват кръвоносните съдове, заздравяват клапите на сърцето и намаляват опасността от проява на сърдечни болести и пороци.

 

5. Виното предпазва от Алцхаймер, защото спомага доброто оросяване на мозъка. В малки дози то е нужно на мозъка, за да подсили способностите му.

 

6. Виното подобрява слуха. Отново се връщаме на вълшебния ресвератрол, който се оказва, че предпазва от ушни възпаления и инфекции. А те водят до намаляване на способността за чуване и в по-тежки случаи до частична или пълна глухота.

 

7. Ресвератролът се грижи и за очите. Той заздравява очните капиляри и гарантира безупречно зрение.

 

8. Виното е полезно за зъбите. Това далеч не означава да се жабурите с него. То оцветява зъбите и може да ги обагри в неприятен тъмен цвят, затова след консумация на бакхусов еликсир задължително изчеткайте устата. Но знайте също, че ресвератролът се бори с бактерийте причинители на кариеса и убива микроорганизмите, разрушаващи емайла. Затова първо избийте злосторниците в устата си с вино, а след това го отмийте подобаващо.

 

9. Виното бори стреса и напрежението. Количесвото алкохол в него е идеално балансирано така, че да повлияе благотворно на нервната система. То блокира отделняето на хормона адреалин и човек се чувства ведър и спокоен.

 

10. Виното носи удоволствие. Не забравяйте защо пиете вино – то е изключително приятно, когато е добре направено, правилно отлежало и сервирано в идеалната температура. Това е изискано питие с хилядолетна история, символ на любов и класа.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Виното е най-добрият алкохол

Вредните навици за пиене на алкохол могат да преминат в полезни табиети за наслада на небцето и здраве.   виж още »

Как французите запазват стройната си фигура

Защо французите не дебелеят въпреки хранителните си навици? виж още »

Бира и вино лекуват сърцето и разкрасяват

Експерти съветват да пийваме по малко биричка и винце всеки ден за здрава сърдечно-съдова система, хубава коса и кожа, устойчиви нерви и активен метаб виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous31-10-2020
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin Amoxicillin euz.ltdw.kulinarno.bg.zwm.zz http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта