Регистрация

Чаша кефир преди лягане за перфектна фигура

26 Mar 2019   /   nina123   /   Видяна: 1975
Чаша кефир преди лягане за перфектна фигура

Вълшебна напитка с кефир, мед, канела и джинджифил помага при изгрането на мазнини и допринася за дълбок и спокоен сън.

 

Кефирът е млечно-кисела напитка, произхождаща от Централна Азия. И докато в средновековието консумацията ѝ е била традиционно ежедневие за монголските народи и хората, населявали териториите на днешната Руска Федерация, то сега кефирът се превръща в неизменна част от здравословния начин на живот. Богат на млечно-кисели бактерии той поддържа чревната микрофлора и укрепва общото здраве. През последните години модата му се възроди и в България. Днес кефир се открива в почти всички по-големи хранителни магазини, а приликата във вкуса на леко газиран айран, го превръща в предпочитано полезно разхлаждащо питие. Но кефирът може да влезе и в диетата за отслабване – как става това, описват индийски диетолози.

 

Как се прави коктейл от кефир? Сипете в неметална чаша 200 мл кефир. Оставете да се затопли на стайна температура около 15 минути. Не дръжте твърде дълго, за да не започнат да измират полезните бактерии в него. След като се е аклиматизирал, добавете 1 ч.л. мед, ½ ч.л. канела, 1/3 ч.л. куркума и малко рендосан пресен джинджифил. Разбъркайте и можете да пиете. В началото ще ви е леко странно на вкус, но скоро ще откриете, че не е така лошо както при първия опит.

 

За какво е полезен кефирът? Така приготвената напитка повлиява метаболитните процеси, намалява тежестта в стомаха и подобрява храносмилането и усвояването на полезните вещества от храната. Провокира горенето на мазнини и изхвърлянето на токсини. Грижи се за общото здраве и правилните функции на стомашно-чревния тракт и отделителната система. Благодатна е за сърцето, за мозъка и нервната система. Има успокояващо действие и подомага здравия и качествен сън.

 

Кога се пие кефир за отслабване? Ако успеете да спазите тази препоръка след третия ден вече ще можете да отчететe и първите резултати. Опитайте се да консумирате напитката 40 минути преди лягане. Ако е и на сравнително гладен стомах, свойствата ѝ ще се засилят.

 

Какво се постига с диета с кефир? Още след първата изпита чаша, ще усетите, че проблемите сякаш напускат тялото, а то се отпуска и унася. Докато вие спите, ще настъпи изпотяване, чрез което тялото ще се очисти от натрупани в него вредни вещества. Първите няколко нощи ще забележите по-активно потене, но след седмица вече ще сте прочистени. Денят ще идва с прилив на енергия. Балансираната чревна флора ще засили имунитета, а изчистените пори ще накарат кожата да изглежда по-млада и сияйна. Добре работещият метаболизъм ще успява да изгори до сантиметър от проблемните обиколки само за нощ. Така за седем дни човек има шанса да се почувства психически по-добре и да отбележи позитивната промяна във визията и теглото си.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Щури методи срещу трудно заспиване

Странни отвари от билки ни изпращат в Страната на сънищата. виж още »

Първобитна диета – нов хит за отслабване

Ако се храните като хората от каменната епоха, ще свалите по-трайно мазнините и ще защитите сърцето си. виж още »

Дълбокият сън идва с мляко и ядки

Гарантирано качествено наспиване с топло млечице и бразилски орех. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта