Регистрация

Храни, които влияят на месечния цикъл

30 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 20695
Храни, които влияят на месечния цикъл

Малините и лимоните забавят менструацията, а магданозът я предизвикват преждевременно.

Лятото е сезонът на почивките, дългите пътувания, сбъднатите мечти, реализираните интимни срещи, но има едно явление, което може да обърка плануваната ни в продължение на цяла година ваканция, като я превърне в посредствено изживяване с нежелан край и непостигнати цели. А това е менструацията, с която нежната половина от човечеството е длъжна да се съобразява в голяма част от живота си.

Колкото и генеколозите да твърдят, че по време на цикъл жената може да прави абсолютно всичко, което върши и когато е без неприятното кръвотечение, не е тайна, че е особено некомфортно да се плува с тампон, да се носят бели прозрачни панталони, под които се вижда превръзка или още по-лошото – да се търсят незабравими интимни преживявания в такъв деликатен момент. А това са все действия, присъщи за летния сезон, затова ние от kulinarno.bg ще ви дадем няколко съвета как чрез храни да предизвикате преждевременното идване на деликатното течение или да го забавите с 2-3 дни, така че да не ви попречи да сте пълноценна в приятните мигове.

Доверете се на витамин С – редовното му приемане може да забави цикъла с от 1 до 6 дни според зависи в какви ударни дози го взимате. Лесно ще си го набавите от цитрусовите плодове, лютите чушлета и някои от основните плодове на българския пазар през лятото като боровинка, къпина, малина, ягода. Работа ще ви свърши и ударното ядене на домати и чушки. Освен че ще помогнат при деликатния ви проблем, ще ви донесат и редица дивиденти като смъкване на някое ненужно килце или мощен заряд с витамини и минерали за подчертаване на телесната красота и повдигане на тонуса.

Червените меса, които не са препоръчителни за хапване през лятото ще намалят възможността от кръвосъсирване и ще повишат кръвното ви налягане. Прибегнете към тях в краен случай, ако искате да си предизвикате преждевременно идване на течението, но не и ако страдате от високо кръвно, защото нежеланият ефект в подобен момент може да е по-фатален от появилата се в неподходящия ден менструация.

Шоколадовите изделия и особено черният шоколад също имат забързващ ефект върху цикъла. Сама знаете, че преди да се появи кръвотечението тялото има крещяща нужда от шоколад – той се появява като вкус в устата, изглежда някак неустоимо, за разлика от останалата част от месеца, изскача в сънищата, за да ни накара да го потърсим в 3 през нощта. Взет в последния момент шоколадът забързва кръвообращението и течността започва да изтича по-лесно. Затова не чакайте последния момент, а се отдайте на „шоколадовата“ диета седмица по-рано.

А ето и една рецепта с магданоз, която е актуална още от времето на нашите баби е с доста сигурен предизвикващ ефект. Запарете с 200 мл вряла вода 2 с.л. магданоз (сух, пресен или семена), разделете течността на две и я пийте сутрин на гладно и вечер преди лягане. Очаква се ако повтаряте действието в продължение на 10-12 дни, менструацията ви да избие, независимо в кой ден от цикъла сте.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Какво не се яде и пие по време на цикъл

Кафето, алкохолът, солените и пържени храни засилват менструалните неразположения.   виж още »

Храни, които борят главоболието

Продуктите с високо съдържание на витамин В2 доказано парират болката в главата и мигрената. виж още »

Зелени листа и риба за безболезнена менструация

Консервите  и мазните храни ще увеличат болките по време на предменструалния синдром. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous14-12-2014
moje li s 6okolada po-barzo da mi svar6i

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта