Регистрация

Хранене според зодията: Диета за зодия стрелец

29 Nov 2013   /   nina123   /   Видяна: 4308
Хранене според зодията: Диета за зодия стрелец

Родените под знака на стрелеца са склонни да преувеличават с количеството и вида на храните, което проличава на външния вид и честите среши с лекаря.

Родените под знака на зодия стрелец не знаят що е мяра, твърди астроложката Марияна Добранова в книгата си „Зодии на вкус“. Авторката описва хранителните навици на всяка зодия като основни критерии са какво и как обичат да си похапват представителите на знака, с какво меню могат да бъдат приласкани и спечелени, какви са най-честите здравословни проблеми спрямо начина им на ядене и как могат да се предотвратят те.

Стрелците са описани като почитатели на изобилието и нетрадиционните комбинации. Те обичат отрупани трапези, на които да има от всичко. Не се притесняват да експериментират нови храни и наистина странни комбинации между продуктите. За тях няма несъвместимост на храни, просто има тясно скроени хора, които по необясними за стрелеца причини не приемат дадена рецепта.

Основен проблем при храненето на стрелците е тяхното лакомо око – те винаги държат на количеството. Авторката твърди, че в менюто освен вида на ястието и иновацията в приготвянето му, винаги се фокусират и върху грамажа, който трябва да бие по достойнство, за да привлече избора на зодията. Затова и думата „гурме“ е неразбираема за тях.

Храненето от всичко и по много неминуемо води до проблеми с метаболизма, тежест в стомаха и наднормено тегло. Оплаквания, които всеки стрелец има, но същевременно предпочита да се самосъжалява, отколкото да намали количеството и броя на сервираните ястия. Представителите на зодията нямат изграден навик да следят калориите, което е още един техен хранителен минус. Щом всичко започва с няколко богати ордьовъра, продължава с тежко основно и гарнитура и завършва с богата гама от десерти, то се нарича приятно хранене.

Марияна Добранова съветва стрелците, решили да отслабнат, да се отдадат на разделно хранене, защото диета с намаляване на количеството и броя на порциите е обречена на провал. Ако искат да наядат бездънната си паст, те трябва да заложат на повече зеленчуци и плодове и да ограничат мазните меса и тежките сладкиши. Същото важи и за алкохола, който е на особена почит сред зодията. Авторката е на мнения, че дори и с минимални, но целенасочени усилия, стрелците могат да се отърват от порочния си хранителен кръг и да се погрижат за здравето си. 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хранене според зодията: Диета за зодия близнаци

Близнакът трябва да се храни на спокойствие и да избягва полуфабрикати. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия Овен

Овните не влагат много усилия в приготвянето на ястия, но трябва да се погрижат за здравето си като си хапват червени и оранжеви зеленчуци. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия риби

Ако представителите на зодия риби съумеят да откажат алкохола и свинското, като заложат на морски дарове, ще се радват на крепко здраве и стройна фигу виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта