Регистрация

Холандска диета за намаляване на талията с 4 продукта

04 Apr 2022   /   nina123   /   Видяна: 1749
Холандска диета за намаляване на талията с 4 продукта

Високопротеинова диета с пилешко месо, плодове, зеленчуци и яйца маха сантиметри от талията и събира разширения стомах.

 

Издутите и провиснали коремчета не са естетична гледка и на всеки му се иска тези излишни сантиметри да се съберат, за да може да се наслади на вталените пролетни и летни дрехи през идните месеци. Ала е факт, че системното хранене в късните часове и големите количества на погълнатите продукти разширяват стомаха, пък и носят твърде много енергия, която се лепва под формата на мазнини в областта на талията. Така обиколката се повлиява два пъти – от количественото уголемяване и от мазнинното натрупване. В борбата със стопяването на сантиметри от талията се включва Холандската диета, работеща в две направления – свиване на стомаха и горене на подкожните мазнини.

Какво представлява Холандската диета? Тя гарантира 4 хранения за деня, за да има тялото достатъчно енергия. Порциите обаче са сравнително малки, за да се намали постепенно и без глад размера на разширения стомах. Продуктите са ограничен брой в четири групи и затова не се препоръчва за повече от 7 дни – тялото може да изпадне в дефицит на хранителни вещества. Високото съдържание на протеин и малкото количество мазнини и въглехидрати провокират организма да посегне към запасите си от натрупани мазнини и по този начин да ги изгори. А белтъчините в храната пък спомагат за правилното изграждане на мускулна маса. Ако планирате да правите физически упражнения по време на диетата, можете да подсилите ефекта на оформяне и стягане с хранителна добавка В-11 (L-carnitine), а ако ще прилагате повече от 5-6 дни режима, можете да се застраховате с мултивитамини и минерали като хранителна добавка.

Как се готвят ястията в Холандската диета? Тя съдържа четири компонента – пилешко месо, салата от листни зеленчуци, цитруси и яйца. Листните зеленчуци се консумират в суров вариант, подправени с лимонов сок и минимални количества сол и студено пресована растителна мазнина. Яйцата могат да бъдат печени в до 1 ч.л. мазнина, варени, разбити на суфле, сготвени на микровълнова. Важно е да ограничите мазнината и да внимавате с осоляването. Същото важи и за пилешкото месо. Можете да си позволявате както мръвки от гърди, така и от бутчета, но задължително без кожата. За най-здравословно можете да варите или готвите на пара. Ако си набавите био пилешко, ще е още по-добре, защото птиците в хранителната верига се хранят и инжектират с хормони и вредни вещества, от които тялото няма нужда. Можете да печете пилешкото на тиган, плоча, скара в до 1 ч.л. мазнина. А цитрусите – портокалите се консумират на закуска и в самостойното хранене, лимоните служат за естествен овкусител на салатата и месото. Добавят се по желание на сок към водата, която пиете за деня. Грейпфрутите можете да консумирате на плодовото хранене или като късна вечеря – на празен стомах 30 минути преди нощния сън.

Как се спазва Холандската диета? За закуска се хапват 1-2 яйца в компанията на ½ портокал или салата от листни зеленчуци. Продуктите се приготвят според изискванията. За обяд се приемат 150 г пилешко с лимони и листни зеленчуци. Следобедната закуска е плодовото хранене, където можете да изядете до 2 портокала или грейпфрута. За вечеря си избирате яйца или месо. Броят на яйцата не бива да превишава 4 на ден, а парчето пилешко на едно хранене не трябва да е над 180 грама. 2 часа преди и 2 часа след хранене се изпиват на малки глътки по 350-400 мл вода със стайна температура. Преди закуска се пие вода. Естествено – забравете за алкохол, хляб и тестени изделия, хрупотевици и мезета, колбаси, сладкиши и бяла захар. Можете да добавите към режима зелен чай и билкови запарки, но без подсладители. Първите резултати ще отчетете още след втората нощ. Следете с кантара и сантиметъра как се променя тялото ви – това ще ви мотивира да спазвате режима докато сте напълно доволни от постигнатите резултати.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Греипфрут – уникална добавка към режима за отслабване

Отслабване с грейпфрути гарантира бързо топене на мазнини и намаляване на апетита.   виж още »

Вода от чиа за закуска, отслабване и ситост

Напитка от набъбнала чиа дава енергия, засища и убива глада за сладкиши щом се приеме сутрин вместо закуска.   виж още »

Веганската едноседмична диета за европейци

С рукола, маслини, фрешове и царевица ще накарате тялото си да засияе от красота и здраве. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта