Регистрация

Хайде на бас, че мога да изям вилица!

03 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 3336
Хайде на бас, че мога да изям вилица!

Млад румънец чака изядената при пиянски бас вилица да напусне тялото му по естествен начин.

Това, което човек сам може да си направи и Дяволът не е способен да му причини – казват старите хора, за да илюстрират човешката глупост и саморазрушителност. Такъв е съвременният „рицар“ с метална вилица – главен герой в нелепия разказ по истински случай, чиято история започна на 29 март 2014.

25-годишният Раду Калинческу от Бакау решава да излезе да се почерпи с компания по повод „Света събота“ или иначе казано всяка събота, която е почивен ден и след нея следва и почивна неделя. Младежите се настаняват в местен бар и започват усилията по алкохолно изчерпване на остатъка от заплатите си преди идването на новата финансова инжекция с началото на месеца. Всеки може да се сети, че рано или късно в подобен тип събиране всички са така добре почерпени, че действията им преминават към по-примитивно ниво.

Хапвайки ордьоври и мезенца с малките тризъби вилички, предназначени за съпътстващите питиетата залчета, няколко момчета от компанията започват да спорят дали нормален човек може да погълне една от тези вилици. На принципа „с алкохола идва смелостта“ Раду застава гордо пред компанията и с чаша в ръка заявява: „Хайде на бас, че мога да глътна една от тези вилици цяла, без да я огъвам, деформирам или дъвча“.

След събиране на облозите и изказване на тезите по въпроса, пияният факир си поръчва нова халба с бира, вдига поредния тост, слага прибора за хранене в устата си и с помощта на пенливата течност го преглъща за изненада на околните. Вечерта продължава до пълно омазване, тотална безпаметност и ранни зори. Калинческу се прибира у дома да реанимира.

Сънят му е нарушен от странни болки в корема, но младият мъж решава, че те се дължат на снощния алкохол и са пряко свързани с тези в главата и сухото му гърло. След няколко часа обаче стомашните терзания са станали доста силни. За съжаление мъжът не си спомня какво точно е направил и как е спечелил странния бас, затова изчаква още някакво време, докато един от приятелите, които добре си спомнят как са загубили тлъста пачка в облога, звъни по телефона, за да провери последствията от баса върху храносмилателната система на другаря си.

Когато разбира за глупостта си, Раду си спомня, че наистина си е причинил тази самоатака и бързо се втурва да потърси медицинска помощ срещу собствените си деяния. Хоспитализиран веднага, младежът разбира, че опасност за живота му няма, въпреки че на всички рентгенови снимки в стомаха му се забелязва ясно вилицата, насочена с дръжката към червата. Специалистите взимат важно решение. Една евентуална операция би нанесла много повече щети на тялото, отколкото приборът да излезе по естествен начин. Нужно е само малко време, търпение е разхлабване на пациента, за да бъде вилицата отново на бял свят.

Оставен в болница за лекарско наблюдение, младият румънец споделя на приятели в социалната мрежа, че е живо заинтересован как точно металният тризъбец ще напусне тялото му. Освен това победителят в облога се кълне, че повече никога няма да хваща басове. Лекарите са категорични, че усложнения не се очакват, затова само можем да стискаме палци на Раду и да се поучим от нелепата му грешка. 

Ако предпочитате да пиете бирата си с нещо по-вкусно от вилица, то вижте нашите предложения за МЕЗЕТА ЗА БИРА!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Рецепта за барбекю в Луизиана – предизвикателството да ядеш месо

Състезание по надяждане с месо предизвиква гастрономи от цял свят да опитат най-вкусното барбекю в Луизиана.   виж още »

Надпревара по плюене на костилки и мятане на пайове

Летни състезания с храна, които смайват гастрономи и туристи. виж още »

Американец изгълта шейк с 60 кафета

4 литра плодова напитка с кафе направи служител на Старбъкс за редовен клиент. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта