Регистрация

Фън Шуй съвети за вашата кухня

17 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 3743
Фън Шуй съвети за вашата кухня

Не разполагайте кухнята срещу тоалетната или в северозападната част на апартамента.

Според Фън Шуй кухнята е стаята от дома, в която властва жената, изпълнявайки най-висшата си цел – да сплоти семейството чрез плодовете на природата, които под умението и силата на женските ръце се превръщат в майсторски ястия, с които тя храни най-личните си и обичани хора. Кухнята е онази стая в която всички сядат заедно като на ритуал, за да бъдат един с друг и да се насладят на благата на Земята.

1. Нека кухнята бъде далеч от входната врата и не се ситуира на северозапад. Като най-лична за семейството тази стая не трябва да посреща всички енергии, които влизат с вас от вън. Не е добре да е преходна – да използвате пространството й за разстояние, през което трябва да преминете транзитно. Хубаво е, когато влезете в нея, да се застоите.

Северозападът е посоката на мъжа и на огъня. Ясно защо не е добре помещението, пълно с електроуреди, в което къкрят лесно запалими гоздби да е посветено на пламъците. То не е мъжка територия, затова нека не бъде в кътчето с енергията на силния пол.

2. Добре е тоалетната да не е срещу кухнята. И особено срещу печката. Казва се, че през отворената тоалетна изтичат парите и енергията на семейството, така че не позволявайте стаята за любов, разбирателство и сплотеност на всички да е близо до ‚изхода“ на чувствата.

3. Не използвайте съдове за еднократна употреба. Тях може да си ги позволите когато ви идват многобройни гости, след които е невъзможно да измиете. Когато се храните със семейството, сервирайте в посуда, която възнамерявате да използвате още дълго. Така се постига усещане за близост, единство и разбирателство.

4. Махнете кошчето за боклук. То е съдържател на отпадъци, на ненужното в човешкия живот; в него храната е развалена, продуктите – негодни. Ако нямате как да го ситуирате в друго близко помещение и то остава във вашата кухня, поне го скрийте качествено в шкаф или специално направена за него кутия.

5. Чистете и проветрявайте кухнята. Миризмите от храна предизвикват негативната Чи енергия и убиват късмета. След готвене, както и винаги, когато имате възможност, оставяйте прозореца отворен, за да може те да „избягат“ навън. Ако циркулацията на въздуха в помещението е слаба, помислете за възможността да си сложите абсорбатор.

6. Елиминирайте конфликта между огъня и водата. Всяка кухня съдържа кавга, защото в нея трябва да съществуват в симбиоза две взаимно изключващи се стихии. Мивката, кафеварката, каната са представители на водата, а печката, тостера и другите термоуреди за готвене – на огъня. Те конфликтуват помежду си, като създават напрежение в отношенията между членовете на семейството. Не дръжте представителите на отделните лагери един срещу друг. По-добре ги подредете по групи и ги сложете на две отделни стени с минимален допир помежду им.

 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Трикове за обзавеждане на малка кухня

Как се пести място в кухнята и как да побера всички принадлежности в тясната кухня?   виж още »

Задължителни уреди при обзавеждането на кухня

Кои са готварските принадлежности, задължителни за всяка кухня? виж още »

Съвети за избор на цветовете за кухнята

Какъв цвят мебели за кухня да избера и как да ги съчетая с цвета на стените и декорацията на стаята?   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта