Регистрация

Трикове за обзавеждане на малка кухня

26 Aug 2021   /   nina123   /   Видяна: 1358
Трикове за обзавеждане на малка кухня

Как се пести място в кухнята и как да побера всички принадлежности в тясната кухня?

 

В старото строителство помещенията, предназначени за кухненски бокс определено са малки на фона на развиващите се технологии и иновативните кухненски принадлежности. Наличието на нова миялна машина, хлебопекарна, машина за месене, чопър с пасатор, изисква място. В новите домове пък често кухнята е обособен кът от гостната или хола. И там пространството не достига. Но с няколко хитри идеи, публикувани от експертите по обзавеждане на сайта Thekitchn.com, можете да сместите всичко необходимо в кухнята, без това да пречи на вилнеенето ви в нея. Ето какво препоръчват:

1. Сложете куки от вътрешната страна на вратите на шкафовете. Вместо да отделяте цели шкафове и пространства от тях за кошници с готварски лъжици, бъркалки, черпаци и по-малки чашки, се насладете на човешкия гений, измислил закачалките за вратички. Така ще освободите ценно място, запълвайки празното пространство с необходими и лесно достъпни предмети.

2. Напълнете ъглите с ъглови етажерки. Ако разгледате ъглите в кухнята си, ще откриете, че някои от тях са празни от земята до тавана. Това е голямо и ценно пространство. За целта си вземете етажерки, монтиращи се по ъгъла, а след това на тях можете да подредите най-използваните подправки, прибрани в кокетни бурканчета.  Хем красиво, хем практично.

3. Вземете си сгъваеми столове и маса. Няма нужда да обикаляте масата докато готвите, в моментите, в които не ви трябва като плот или поставка. Вместо това можете да я сгънете и дори да окачите на кука на празна стена. Същото можете да направите със столовете. А когато ви потрябват, за да достигнете най-горните рафтове или просто да поседнете, разгъвате и използвате.

4. Превърнете всички свободни стени в място за окачване на посуда, подправки, кухненски принадлежности. В кухнята картини не ви трябват. На мястото на свободните стени сложете етажерки. Обикновено над мивката, до сушилника, над плота се оказва, че има празно парче стена. Можете да подредите там ножовете и дори тиганите на магнитна дъска, да сложите кокетни рафтчета, куки за чаши и готварски принадлежности, дори малки кутийки за вилици и лъжици. Така в шкафовете ще остане място за чинии, едри чаши, тави и тенджери.

5. Сложете издърпващи се кошници в шкафовете. Статичните разделители на нивата на шкафа всяват хаос. Трудно се достига до по-задните предмети, а липсата на достатъчно разделители оставя празно пространство. Ето защо с малко мъжка помощ за монтирането, две вътрешни лайсни и издърпваща се кошничка можете да превърнете всеки шкаф в своеобразен органайзер. Когато ви трябва нещо, набутано по-назад, просто издърпвате кошницата.

6. Подпрозорната е перфектно място за съхранение на готварски книги и отглеждане на пресни билки. Не е задължително в малката си кухня да имате готварски книги и пресни подправки, но пък е красиво, а свежите босилек, мащерка, розмарин придават елегантност както на храната, така и на интериора. Ето защо можете да ги подредите на подпрозорната на статичните прозорци и да се радвате на повече естетика.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Пет задължителни предмета до печката по време на готвене

Подредете до печката всичко необходимо преди да започнете с пържене, варене, фламбиране и печене, за да минимизирате шанса от грешки и травми.   виж още »

Метална, дървена или силиконова бъркалка да си купя?

Кой е най-добрият материал, от който се правят приборите за готвене?   виж още »

Няколко трика за почистване в кухнята

Плочки, плотове и гъби - всичко в кухнята ще блесне с тези полезни и лесни начини за чистене.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта