Регистрация

Тридневна детоксикираща диета с картофи и кисело мляко смъква 2-6 кг.

07 Mar 2018   /   nina123   /   Видяна: 8819
Тридневна детоксикираща диета с картофи и кисело мляко смъква 2-6 кг.

Три дни на варени неовкусени катофи и нискомаслено кисело мляко прочистват тялото и топят грозните сатиметри в обиколките.

 

Фрапантно за привържениците на разделното хранене тази диета комбинира въглехидратния картоф с млечен продукт, но ако се разгледа спецификата на двата компонента, се открива логика. Знаете ли, че киселото мляко е единствен по рода си млечен продукт, при който количеството въглехидрати е по-голямо от това на мазнините. Особено ако си вземете нискомаслено, което е задължително за тази диета. Не купувайте 0,1%, ами се спрете на компромиса от 2%, което също ще свърши работа. Намерете си качествено – продукт на сертифицирано БИОпроизводство или пък такова по БДС.

 

Картофите, за огромно съжаление, са продукт, който се изхвърля първи от всякакъв тип диета. Това е грешка. Наистина те съдържат въглехидрати в големи дози, но това не са вредните захари от сладкишите или пшеничния въглехидрат на белия хляб. В картофа има множество полезни вещества, като някои от тях са почти незаменими. Затова ако не сте алергични, си го позволявайте в умерени дози в седмичната диета. Най-важно е как ще бъде сготвен. Не на последно място и тук е от значение да си намерите качествени картофи. Най-добре си купете домашни такива, отгледани от някое възрастно семейство в домашната селска градина.

 

Комбинацията от кисело мляко и картоф, която не се приема е всъшност типична виглехидратна комбинация, която дава много позитиви. Нишестето от картофите се разгражда по-лесно от пробиотичните култури в киселото мляко. Така организмът възприема полезните вещества и от двата продукта, стомахът не се натоварва излишно, не се подува и не боли, а същевременно се постига уникално усещане за ситост и то с хапването на две нискокалорични храни.

 

Тридневната диета е тежка за мнозина от гледна точка на малките количества еднообразна храна. Но пък води до доста задоволителни резултати. Като се казва, че се яде само кисело мляко и картофи – разбирайте наистина само това и питейна или минерална вода в количества между 1 и 2 литра на ден. Не се слага сол, захар, мазнина и каквото и да е друго на кратофите и млякото. Картофите се варят с обелката преди закуска, като се готви търсеното количество за целия ден, но не и за следващия. Можете да ги хапвате директно като ябълка или да си ги намачкате с вилица. Един картоф е приблизително равен на 100 грама. Ето и режима:

 

Първи ден: За закуска хапнете 1 сварен картоф и 250 мл кисело мляко. Обядвайте с 2 варени картофа и 200 мл кисело мляко. За вечеря изяжте 350 мл кисело мляко.

 

Втори ден: Закусете с 300 мл кисело мляко. На обяд изяжте 2 картофа с 250 мл кисело мляко. Вечеряйте с 1 картоф и 150 мл кисело мляко.

 

Трети ден: Започнете деня с 1 варен картоф. Обядвайте 1 варен картоф и 250 мл кисело мляко. Вечеряйте с 300 мл кисело мляко.

 

Споделете с нас ефекта от диетата в коментарите под материала или на фейсбук страницата на kulinarno.bg.

ПОДОБНИ СТАТИИ

14-дневна детоксикация с брашно от елда

Прочистване на дебелото черво със закуска от четири продукта гарантира по-висок имунитет и правилна функция на стомашно-чревния тракт.   виж още »

Домашни желета от кисело мляко

Как се прави сладкиш от желирано кисело мляко като вариант на полезен летен десерт?   виж още »

Кое е най-доброто кисело мляко?

Какво кисело мляко да избера в магазина – въпрос, който дерзае всички привърженици на здравословното хранене.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта