Регистрация

14-дневна детоксикация с брашно от елда

12 Apr 2022   /   nina123   /   Видяна: 2932
14-дневна детоксикация с брашно от елда

Прочистване на дебелото черво със закуска от четири продукта гарантира по-висок имунитет и правилна функция на стомашно-чревния тракт.

 

Дебелото черво е важен и незаменим елемент от храносмилането и поддържането на цялостното телесно здраве. Освен че пропуска хранителните вещества към всички части на организма и смила отпадъчните продукти от храната, то се грижи за правилното и адекватно разпределение на веществата, попаднали в тялото. Но с неправилното хранене и уседналия начин на живот в дебелото черво се натрупват шлаки, а те възпрепятстват адекватните му функции. Ето защо е добре да се правят периодични детоксикации, които да го прочистват и обновяват. Доказано ефективен начин е 14-дневната терапия с брашно от елда, кисело мляко, джинджифил и мед, създадена от ирански специалисти и представена от istinskiistorii.com.

Как помага брашното от елда за прочистване на дебелото черво? Фибрите в него подпомагат перисталтиката и служат за поддръжка на стомашно-чревните бактерии. То превръща стомашното съдържимо в своеобразна по текстура каша, която по-лесно преминава през червата. Освен това размеква шлаките, полепнали по чревните стени и така те напускат тялото.

Как действа киселото мляко при детоксикацията? То съдържа пробиотични култури – бактериите, които работят усърдно в червата, за да довършат работата на стомаха, смилайки подаденото от него съдържание. И ако киселото мляко в рецептата е пробиотика, то брашното от елда е пребиотика – храната, която дава енергия на полезните чревни бактерии.

Как действа джинджифилът в прочистването на дебелото черво? Джинджифилът съдържа вещества, които ускоряват храносмилателния процес и забързват перисталтиката. Веднъж погълнат, той разгражда мазнини, а част от шлаките в дебелото черво са именно с липиден произход. Благодарение на джинджифила те се отлепят от стените и потеглят към правото черво, за да бъдат изведени от тялото. Джинджифилът понижава кръвната захар и нивата на лошия холестерол и по този начин тялото е освободено от допълнително натоварване по време на детоксикацията.

Как медът прочиства дебелото черво? Създателите на този прочистващ режим предупреждават, че само хората, които не са предразположени към диабет или вече не са диагностицирани с него могат да го добавят към останалите продукти. Той е заключителната част от диетата. Богат на витамини и минерали подсилва организма и имунитета, действа обновяващо на клетките, а по този начин гарантира правилното възприемане на всички полезни вещества в брашното от елда, джинджифила, киселото мляко и въобще цялата храна.

Как се прави прочистване на дебелото черво с мед, кисело мляко, джинджифил и брашно от елда? В неметален съд добавете 200 мл кисело мляко с висока масленост и го разбийте с 1 с.л. мед. Щом се получи хомогенна смес, прибавете 1 с.л. с връх брашно от елда и 1 ч.л. прясно настърган джинджифил. Разбъркайте хубаво. Приберете в хладилник за през нощта, а на сутринта изяжте за закуска. Три часа след това не приемайте никаква храна. После можете да хапнете според навиците си като избягвате по време на прочистването бяла захар, тестени изделия, мазни меса и пържени храни и алкохол. Достатъчно е да си правите прочистване на дебелото черво веднъж на 6 месеца за 14 дни, за да сте сигурни, че тази жизнено важна част от тялото ви работи добре.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Стафидена вода – нов хит за отслабване и детоксикация

Отварата от сушени плодове помага да се прочистим от всякакви шлаки в организма и да измием излишните килограми и мазнини от тялото.   виж още »

Тридневна детоксикираща диета с картофи и кисело мляко смъква 2-6 кг.

Три дни на варени неовкусени катофи и нискомаслено кисело мляко прочистват тялото и топят грозните сатиметри в обиколките.   виж още »

Детоксикация на тялото – защо да започнем още през март

Заредете тялото си с хубост за топлите дни като спазвате няколко правила за детоксикация на организма чрез правилно хранене. Отнема само 4 седмици, но виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта