Регистрация

Този уикенд: Да сготвим за Деня на детето

31 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 4450
Този уикенд: Да сготвим за Деня на детето

Зарадвайте мъничето си с весели сандвичи, сладки палачинки и торта във формата на заек за 1-ви юни.

Предстоящият уикенд не обещава да ни дари с топло време за разходки сред природата в разцвета си, но пък малчуганите отново ще имат специален повод за празник, чествайки Деня на детето. Към празничната атмосфера винаги върви и специално меню, а предвид, че навън ще е дъждовно, майки и бащи ще имат достатъчно време да запретнат ръкави над печката и да зарадват мъничетата си нещо красиво, атрактивно и вкусно. Ние от kulinarno.bg ще ви помогнем с идеи и предложения как да стъкмите тържествена софра за най-малките членове на семейството.

Всички знаем, че децата обичат грис, а той от своя страна е полезен за подрастващия организъм. Ето една лесна рецепта за питателен грис с плодове, в който се добавят допълнителни витамини и минерали в закуската на мъничето. Любимият вкус от детството ще навее спомени и в мама и тати, които ще се сетят за безгрижните лета на село и обичаните десерти в детската градина и училищната столова. Ако искате да приготвите домашен грис - пробвайте и с рецептата с ванилов аромат - няма да сбъркате.

Любимите палачинки също са вкусно решение за детска радост. Ето как да приготвите тестото за палачинки по оригинална рецепта, а след това импровизирайте с любимата плънка в сладък и солен вариант. Рецептата на баба за палачинки също дава избор при направата на тестената закуска. Ако не искате да прекалявате със сладкишите и да сте сигурни, че детето ще закуси стабилно и пълноценно, предлагаме палачинки с плънка от месо и кашкавал. Но пък деня е празничен, затова ако мъничето ви пожелае любимите детски сладки добавки, надхвърлете себе си, като направите палачинки със сладолед и бананови късчета. Ако пък ви притеснява студеното време и лабилното гърло на невръстния ви наследник, можете да заложите на палачинки с ягоди и сметана. Нестандартна симбиоза от сладко и солено ще получите в рецептата за палачинки с бекон и кленов сироп.

Преминаваме на сандвичи. Това не е най-полезната храна и детето не бива да привиква към нея, но нали е празник. Ето ги по бабината рецепта с яйца и сирене. Можете да ги направите разбира се и печени с кайма, както и по традиционния начин за приготвяне на принцеси с месо. Родителите с творческа насоченост получават идея за украсата на детски сандвич във формата на котенце. Забавни личица върху филия можете да направите и с по-малко усилия.

И когато приключим с основното, отиваме на любимата детска част от храненето - десерта. Днес той трябва да е празничен, за да бъде обявена мама за най-добрата готвачка. Ето едни детски бисквитки по мексиканска рецепта. Бисквитената торта с шоколад е лесно и добро решение едновременно за десерт и стабилна закуска. Баби - кулинарки пък ще ви научат как се правят български детски бонбони с мед, които са далеч по-полезни от купените алтернативи. Шоколадовата тестена гъсеница е с уникален вид и ще предизвика екстаз у мъничето. Ако сте решили да вложите повечко време - вижте как се прави торта - зайче.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Вкусно и полезно в Деня на детето

С какво да заменим любимите детски храни, за да хареса новото поколение полезните продукти?   виж още »

Позабравените любими сладкиши от детството

Любими детски сладкиши и соцдесерти, които останаха в миналото или все още се появяват на трапезата на българина.   виж още »

Сбъднати Сладки мечти и детски усмивки на 1-и юни

Защо децата празнуват на Първи юни и как Sweet Dreams зарадва малчуганите?   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта