Регистрация

Съновник – какво означава да готвя на сън

30 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 13283
Съновник – какво означава да готвя на сън

Ако сънувате, че се суетите над печката, детски плач ще звучи в дома ви.

Сънищата са проекция на подсъзнанието, което с помощта на символи изважда на яве своите дерзания, предусещания и страхове докато спим. Защото именно тогава в мозъка ръководни са други зони, различни от тези на логическата мисъл, които ни движат докато сме будни.

Едни от най-силните символни действия на сън според бащата на психологията Зигмунд Фройд е именно готвенето и ядене, защото чрез тях можем да разтълкуваме както предстоящи събития, за които не сме осъзнали видяните от нас в будно състояние показатели, така и знаци от миналото, на които не сме обърнали достатъчно внимание. По въпроса с готвенето в съня, най-вероятно независимо един от друг, Фройд и българският фолклор са единодушни – то символизира раждане на дете и бебешки плач. Ако се суетитте над печката в направа на сложна манджа или вадите от нея сготвеното от вас вкусно ястие, детето ще е ваше или на много близък ваш роднина. Ако нещо в гозбата ви не се получава както трябва, ще има усложнения около появата на мъничето.

Зигмунд Фройд твърди, че готвенето на риба е особено показателен съновен знак. Ако рибата е голяма и сочна – несъмнени детето ще е ваше. Ако ли е дребна рибка – това може да означава, че ви очаква полов акт, който да ви направи родител.

Сънувате, че правите супа или друга водниста манджа – това е символ, че ви очаква брак или ще задълбочите отношенията си с интимния партньор. Колкото по-гъста е чорбата, толкова по-сериозен ще стане съвместният ви живот.  Правите ли салата, очаквайте разочарование от половинката си. Възможно е да се окаже, че не познавате добре важна черта от характера й, или е склонна да ви разочарова с липса на умения и компетентности в дадена област, на която държите. Готвенето на зеленчуци се свързва с интимно разочарование. Ако ястието е на картофена основа, то сочи скоростен просперитет на работното място и здрави колегиални връзки с екипа.  

Месото и неговото приготвяне също са силни символи в съновника. Ако се занимавате със сурова мръвка – ще ви сполети лоша болест. Колкото по-жилава и кървава е тя, толкова по-упорита ще бъде и болестта. Психолози обясняват явлението с взаимовръзката между организма и мозъка. Тялото подава сигнали до „главния контролен център“, че нещо с „месото“ не е наред. Ако го печете или вече е изпечено, потърсете болеста по-обстойно, защото може да не се покаже мигновено.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Народни поверия: Кафето е на пари

Суеверия с кафе и какво означават балончетата в чаша кафе.   виж още »

Съновник: Бях на вечеря в съня

Колкото по-обилна е трапезата, толкова по-големи неприятности ви очакват. Затова се радвайте на скромна вечеря на сън. виж още »

Съновник: Какво означават дюлите в съня

Спорерд гадателите на сънища дюлята е плода на семейството, а всяка нейна поява по време на сън вещае важно събитие за любимите хора. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта