Регистрация

Съдомиялната отглежда собствена форма на живот

29 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 3319
Съдомиялната отглежда собствена форма на живот

В над 60% от съдомиялните се въдят гъбички, които рушат имунната система.

Exophialia, Rhodotorula и Candida parapsilosis не говорят нищо на обикновените хора, но когато кажем, че това са три бързо плодящи се вида гъбички, които имат навика да превземат гумените уплътнения на съдомиялната машина, всеки ще разбере, че е потенциално застрашен от присъствието на „неизвестното трио“ в дома си. Учени установиха, че влагата, хранителните остатъци и топлината в електрическата миялка са най-благоприятната среда за появата на неканените гости.

Оказва се, че те не са съвсем безобидни, защото могат да бъдат вдишани, а попадайки в белия дроб причиняват доста сериозни инфекции. Освен това разрушават имунната система и най-вече на хора със слаба такава и на малки деца. Бързото им прогресивно размножаване може да увеличи броят им драстично, а когато са много, те причиняват и кожни инфекции дори на здрави хора.

За да се спасите от тях специалистите съветват поне веднъж в месеца да измивате основно съдомиялната си, като вадите всеки рафт и гуменото уплътнение, където се намира гъбичният инкубатор. Освен препарати за почистване при основното отстраняване на гъбичките използвайте оцет, разреден с вода. Избива ги до крак.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Съдомиялните са опасни за децата

Бактерийте от съдомиялната машина могат да предизвикат инфекциозни заболявания при хора с по-нисък имунитет.   виж още »

10 съвета за експлоатацията на плодове и зеленчуци

Махнете досадните семки от чушките като ги отмиете със струя течаща вода. виж още »

Полезни съвети за употреба на домакински прибори

Знаете ли че вилиците, миксерът, пасаторът и кафеварката се почистват сами? виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта