Регистрация

Съвети за готвене по рецепта

01 Jun 2020   /   nina123   /   Видяна: 1712
Съвети за готвене по рецепта

Предварителната подготовка на посуда и продукти и внимателното изчитане на рецептата са ключ към успешната ѝ реализация.

 

Независимо дали искате да опитате да приготвите нещо напълно непознато или пък да опитате нов начин за направата на любимата домашна храна, рано или късно ще ви се наложи да бъдете послушник в кухнята и да се възползвате от някоя проверена рецепта. Мнозина не се справят с готвенето по рецепта, защото променят продукти или техники на направа, а това може да доведе до кулинарен провал. Сайтът myrecipes.com дава пет ценни съвета как се готви по рецепта, за да си гарантирате добри резултати. Започваме с презумпцията, че ще я спазвате, а ето какво още можете да направите.

 

1. Прочетете рецептата поне два пъти. Така ще сте сигурни, че това е вашият избор или пък ще се убедите, че трябва да потърсите нещо различно. Също така в главата ви ще се подреди последователността на направа на ястието и няма да рискувате да пропуснете важна стъпка, която да ви коства успеха. За по-сигурно можете да вземете рецептата със себе си в кухнята.

 

2. Подредете си предварително продуктите. След като сте си набавили списъка с необходимите съставки, подредете на плота всяка от тях – дори и подправките. Премествайте на друг плот след използване. Така ако ви се наложи хем ще ви е под ръка, за да добавите нещо, хем ще знаете, че от него вече е слагано в ястието.

 

3. Остри ножове, равни дъски, подготвени решетъчни лъжици и цедки. В процеса на готвене може да се наложи да режете, пържите, рендосвате, изтънявате, пасирате, разбивате. Както с продуктите, така и с нужните уреди и инструменти е важно да подходите подредено. Никак не е приятно докато зеленчуците загарят да разберете, че не си намирате решетъчната лъжица за вадене. Острите ножове и равните дъски гарантират правилно и безаварийно рязане. Използвайте отделни дъски за лук, месо и зеленчуци. Сглобете всички части на миксера или чопъра, за да сте спокойни, че когато ви потрябва, ще може да си свърши бързо работата.

 

4. Не пренебрегвайте вида на посочения тиган или тенджера. Понякога в рецептите се обяснява, че даден продукт се готви в чугунен тиган, друг път се изисква съдът да е с огнеупорни дръжки, трети – да е от йенско стъкло или да има капак. Обърнете внимание на тези подробности. Няма да е приятно да разберете, че не можете да продължите с готвенето след като вече сте стигнали до средата, но не разполагате с търсения съд. А от него зависи дали ястието ще се получи както трябва.

 

5. Следете температурата. Бъдете наблюдателни и за градусите на термичните обработки. Понякога се слага в предварително загрята фурна или на силно сгорещен тиган. Ако пък задушавате – тогава олио и зеленчук се поставят в студен съд и се включва огъня. Запечатването на меса става на силна температура в началото и на по-щадящи градуси преминава същинското готвене. Понякога печивата изискват включване на вентилатор. Дали ще имате крехки мръвки с хрупкава обвивка, страхотен домашен хляб и прекрасно карамелизиран лук? Зависи дали ще спазите точния начин на термична обработка, отбелязан в рецептата.

 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Пет неща, които НИКОГА не трябва да правите в кухнята – част 1

Никога не правете това в кухнята! Какво не се прави по време на готвене и защо – ето компилация на фолклорните грешки.   виж още »

Практични в кухнята – научи се да замразяваш

Няколко полезни съвета със замръзнали хранителни продукти. виж още »

Полезни съвети за готвене на месо

10 трика, които ще ви помогнат да сготвите перфектното месно ястие. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous25-06-2025
análisis de vibraciones Aparatos de ajuste: fundamental para el funcionamiento fluido y óptimo de las maquinarias. En el campo de la tecnología avanzada, donde la productividad y la confiabilidad del dispositivo son de máxima importancia, los sistemas de calibración cumplen un tarea vital. Estos sistemas adaptados están diseñados para calibrar y fijar componentes móviles, ya sea en maquinaria manufacturera, medios de transporte de movilidad o incluso en equipos domésticos. Para los especialistas en mantenimiento de dispositivos y los ingenieros, utilizar con sistemas de balanceo es fundamental para promover el desempeño estable y fiable de cualquier mecanismo móvil. Gracias a estas alternativas tecnológicas avanzadas, es posible reducir notablemente las movimientos, el sonido y la presión sobre los cojinetes, extendiendo la duración de piezas valiosos. De igual manera significativo es el función que cumplen los dispositivos de ajuste en la soporte al usuario. El soporte técnico y el reparación regular aplicando estos aparatos habilitan ofrecer soluciones de óptima nivel, mejorando la bienestar de los consumidores. Para los responsables de empresas, la aporte en equipos de calibración y detectores puede ser fundamental para incrementar la productividad y desempeño de sus sistemas. Esto es especialmente significativo para los empresarios que administran pequeñas y medianas negocios, donde cada aspecto es relevante. Además, los aparatos de balanceo tienen una gran utilización en el área de la seguridad y el gestión de estándar. Facilitan detectar posibles problemas, evitando arreglos costosas y problemas a los equipos. Más aún, los datos extraídos de estos aparatos pueden aplicarse para mejorar métodos y potenciar la exposición en plataformas de consulta. Las zonas de utilización de los sistemas de calibración cubren variadas áreas, desde la elaboración de ciclos hasta el control del medio ambiente. No interesa si se habla de importantes manufacturas de fábrica o reducidos locales hogareños, los aparatos de ajuste son necesarios para proteger un rendimiento óptimo y sin presencia de paradas.

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта