Регистрация

Суши в домашни условия – мисията възможна

24 Jun 2013   /     /   Видяна: 4854
Суши в домашни условия – мисията възможна

Сигурни сме, че сте запознати с факта, че съществуват много различни видове суши. А разнообразието от продукти, които се използват за направата му, включват различни видове зеленчуци, водорасли и морски дарове.

Сигурни сме също, че сте запознати и с факта, че основната съставка на всяко суши е оризът. Но замисляли ли сте се как оризът и самото суши трябва да бъдат приготвени, за да постигнете резултата, който суши-майсторите постигат с лекота?

След малко ще имате възможност да се запознаете с основните техники, които истинските суши-майстори използват при приготвянето на суши.
Но преди това ще ви припомним кои са основните видове суши:

Маки-суши – това е може би най-популярният вид суши, който представлява малки рулца от нори (водорасли), в които са увити оризът, зеленчуците и/или рибата. Има няколко вида Маки-та:
Хосо-маки – имат диаметър около 2 см  и се правят най-често от само един вид плънка (освен ориз се слага само авокадо, или само риба, или само … нещо друго).
Футо-маки – ролцата са с диаметър около 4 см  и са малко по-дебели от Хосо-макито; обикновено са вегетариански, но за сметка на това са доста „богати” от към пълнеж;
Ура-маки – за разлика от горните две Маки-та, при това оризът е от външната страна, а норито и плънката са отвътре; върху ориза обикновено има вкусни сусамови семенца (за разкош).
Капа-маки – има размерите на Хосо-маки, но характерното е, че се „пълни” с краставица и се предлага с цел прочистване на езика и небцето от различни вкусове при консумирането на повече видове сурова риба;
Тека-маки – Маки пълнено с риба тон
Те-маки – конусовидно Маки, което японците обикновено си приготвят в домашни условия „набързо”.
Нигири – Това е другият популярен вид суши след Маки. Общо казано Нигири е топка ориз, върху която е сложено парче риба (сьомга, риба тон, скарида, октопод и пр.). Често пъти между ориза и парчето месо се слага съвсем малко Уасаби.

И за да не останете с убеждението, че процесът по приготвянето на суши в домашни условия е труден, специално тук може да видите видеоматериал, който ще ви разкрие тайните на приготвянето на суши и по-специално на ориза за суши в домашни условия.

Главно действащо лице е г-н Кийоши Хайамизу, който засне видеоматериалите специално за българската публика, за да сподели своя професионален кулинарен опит.
Г-н Хайамизу е главен суши-майстор в кухнята на световноизвестната марка за соев сос Kikkoman. Целта на неговото посещение в България бе провеждането на едноседмичен майсторски клас "Японска кухня" за професионални готвачи. Хайамизу-сан има дългогодишен кулинарен опит, който се съгласи да сподели в кратките видеоклипове, които сме сигурни, че ще изгледате с интерес.

А ето накратко, какво можe да научите от тях:
- какъв ориз се използва при приготвянето на суши;
- как се обработва оризът за суши, за да се запази вкусът му;
- какви пропорции се спазват при варенето на самия ориз;
- как трябва да се завива и оформя сушито, и още интересни и лесни предложения за самите суши ролца;
- как и за колко време трябва да бъде потопено сушито в соевия сос преди да бъде консумирано и още много интересни техники.

И тук идва моментът, в който искаме да ви напомним, че соевият сос е не по-малко значима съставка при направата на суши. Вярваме, че имате своята любима марка соеви сосове, но ценители като вас със сигурност биха се доверили на марката Kikkoman. Освен, че соевите сосове и марините с тази марка, са ценени от майсторите-готвачи по цял свят, бранда се свързва и с още няколко ключови думи. А те са: естествено ферментирал, ароматен, универсален.

И за финал, един съвет при консумирането на соев сос:  Не прекалявайте с него! В противен случай погрешно ще решите, че сосът е прекалено солен. А истината е, че ние, европейците, често пъти сами "пресоляваме манджата", като сипваме повече от необходимото количество. Бъдете сигурни, че няколко капки са напълно достатъчни, за да усетите истинския естествен вкус на подправката.

Е готови ли сте за суши? Запретвайте ръкави и приложете майсторските техники у дома. Споделете с нас вашия опит.
А ако искате да научите още любопитна информация за сушито, ориза и соевия сос, както и какви интересни и нетрадиционни ястия може да ни предложи японската кухня, посетете блога на Оиши-сан – www.oishii-cuisine.com.

Tags: Kikkoman

ПОДОБНИ СТАТИИ

Основни видове суши

Какви са основните видове суши и как се яде суши?   виж още »

Полезни съвети за употреба на домакински прибори

Знаете ли че вилиците, миксерът, пасаторът и кафеварката се почистват сами? виж още »

Черешката на тортата променя правилата в нов звезден сезон

Шеф Манчев готви за зрители и звезди в собствения си дом от 10 юни виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous21-04-2019
Добрый день,хотела поделится с вами интересным порно тубом с большим колличеством видео роликов по категориям.Тут вы сможете поделится своими интимными видео и фото,а так же найдёте себе друзей по эротическим предпочтениям. На sex и porno много любительского русского порно видео от молоденьких студентов до зрелых и опытных семейных пар. Xхх видео для взрослых,скачать бесплатно и Смотреть оналйн по категориям таким как http://sexiporno.net/videos/starie-i-molodie - секс старых и молодых инцест с дочкой и сыном и вся эта эротика для взрослых 18+ совершенно бесплатно и без рекламы для зарегестрированных пользователей сайта http://sexiporno.net Прошу прощения если написала не в тот раздел,пишите мальчики пообщаемся на любую тему

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта