Регистрация

Спорим с любимия и дебелеем

24 Oct 2014   /   nina123   /   Видяна: 2261
Спорим с любимия и дебелеем

Неразбирателството с партньора прибира в тялото ни по 5 нови килограма на година.

Още преди години едно твърдение на Баба Ванга подтикваше младите момичета да се борят за намирането на истинско щастие в любовта и да вярват, че само точния партньор може да бъде ключ към безупречната женска визия. Не еднократно Петричката врачка е заявявала приживе, че онзи, който страда от любов, неуспешна диета и борба с килограмите ще води.

Днес, близо 20 години по-късно, тази теория вече е научно доказана, а скорошна публикация на екип от британски и американски учени в таблоида „Дейли мейл“, потвърди, че проблемите с половинката са в основата на стабилно натрупване на килограми и неуспешни опити за отслабване. Явно щастието отвътре наистина личи отвън.

Изследванията доказват, че честите спорове с партньора пречат на организма да разгражда храната. Независимо дали се карате с гаджето лице в лице, по телефона или през електронната поща, тялото отказва да разгражда мазнините от последното и следващите хранения в рамките на 24 часа. Така те не се изхвърлят вън от организма, а напротив – затлачват се в кръвоносните съдове, по чревните стени и остават в вътре в системата, повишавайки теглото и понижавайки цялостното здраве и тонус.

Установено било, че членовете на дългогодишни двойки, при които комуникацията не е гладка, качват средно по 5 кг. на година, като този показател е еднакво валиден както за мъжете, така и за жените. Доказано било също, че непосредствено след семеен спор, както и в близките часове на спад на напрежението телата и на двата пола произвежда по-високо ниво на инсулин. Този хормон благоприятства задържането на мазнини в организма и увеличава нивото на вредните за тялото и пагубни за здравословното тегло триглицериди.

В последното проучване по темата, завършило в средата на септември 2014 година в Университета в Охайо се включили 42 двойки с връзка по-дълга от 3 години. Мъже и жени на възраст между 24 и 61 години били изследвани за начина по който разграждат храната след спор с партньора и след проявено единодушие. Отчетените резултати в няколко направления изцяло подкрепили досегашните доказателства.

Оказало се, че хората, които са дълги години заедно и често стигат до конфронтации са с наднормено тегло, което е започнало да се формира като проблем след първата петилетка на съвместния им живот и е продължило да ескалира с всяка изминала година, като средно качените килограми са 5.

Двойките, които по-често били склонни към компромис в името на разбирателството и семейния мир, по-рядко лепвали по някое друго килце, като качените обиколки в даден период от време се смъквали след година-две без къртовски усилия и тежки диети. Провокираните от експерти – психолози към спор двойки отчели интересни резултати с разграждането на последната си храна, като в 90% от случайте количеството инсулин се повишавало, а мазнините оставали в тялото без да се изхвърлят.

Затова учените съветват да се храним чак когато сме простили на ближния за изреченото, както и да не му се обаждаме по телефона след прихапване, ако има и минимална възможност любовните послания да преминат в словесна конфронтация. Освен това хрането по двойки в нажежена атмосфера предполага последващо напълняване, затова по-добре да останем гладни за момент, отколкото да рискуваме здравето и фигурата си.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Основни причини за надебеляването

Хормони, нездравословен начин на живот и генетична предразположеност са сред най-честите причини за качването на килограми. А пътят към идеалната фигу виж още »

Тъгата и гневът ни карат да се храним нездравословно

Позитивно настроениете хора са склонни да приемат полезна храна, а негативистите наблягат на вредни ястия. виж още »

Двойки се събират чрез съдържанието на хладилника

Сайт за запознанства преценява кои хора са подходящи един за друг като надникне в съдържанието на хладилника им. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта