Регистрация

Спасяват с бакшиши любимите заведения за бързо хранене

08 Dec 2021   /   nina123   /   Видяна: 1281
Спасяват с бакшиши любимите заведения за бързо хранене

Случаи на оставени големи бакшиши за храна с цел да се подпомогне оцеляването на малкия фаст фууд бизнес трогват хората навред по света.

 

Върлуващата пандемия от covid-19 доведе до фалит множество заведения за бързо хранене по света. Други заработиха предимно с доставки, а човешката комуникация на маса в гостилницата се предаде пред самотното хранене пред телевизора в рамките на социалните ограничения. Но липсата на пряк контакт с другари и персонала на заведенията сякаш засили в мнозина усещането за човечност и те отново намериха начин как да помогнат на любимите си местенца за прихапване да оцелеят в трудния момент. Събираме три трогателни разказа за човешкия жест.

Никълъс се заканил сам да натисне бутона за приемане на бакшиша. Мъжът често хапвал от евтината и вкусна пица в Omaha Bakery, пише БГНЕС, но след началото на пандемията пекарната преминала само на онлайн поръчки, като имало опция храната да бъде взета от място. Никълъс започнал да си поръчва и да идва всеки ден, за да взима обяда си, но скоро разбрал, че половината от персонала е съкратен. Това били хора, с които се виждал ежедневно в последните години. Така му хрумнала добродетелна идея – веднъж, когато дошъл да вземе промоционалните си две пици за 5 долара, той написал в полето за бакшиш 2000 долара. Служителят Престън Рът го насърчил да изтрие две от нулите, но дарителят заявил „Ако не натиснеш ти сам бутона ОК, ще вляза зад щанда и ще го направя сам. Искам да запазите работата и бизнеса си“. След това бакшишът бил поделен между служителите, а един от съкратените се върнал отново на работа.

Ерин спасила сладкарницата, където се запознала със съпруга си. Година след началото на пандемията парижката квартална сладкарница Pain au Chocolat затворила врати, защото не можела да покрие разноските си. Когато собственикът дошъл, за да вземе вещите си и да освободи помещението, усмихната старица го посрещнала с кошница кроасани и голям пощенски плик. Ерин разказала на Роне, че преди 40 години на това място се срещнала със съпруга си, с който имат три деца и пет внуци. За нея е важно и бъдещите поколения да вкусят шоколадовите кроасани, които през годините многократно е опитвала да направи в дома си. Но вкусът им в  Pain au Chocolat е автентичен. Затова тя дарявала кошница от нейните кроасани, както и чек за 15 000 евро, с който заведението да продължи да работи. За огромна радост вратите на Pain au Chocolat са отворени и до днес, пише Антена.

Анонимен посетител остави 10 000 долара на персонала на заведение в Гейнсвил. Мъжът влязъл в малка гостилница и бил единствен клиент. Обслужването му харесало, а храната била вкусна и атрактивна – разказват работещи в закусвалнята. Тъй като нямало други клиенти, изправените пред фалит работници се заели да зарадват небцето на благодетеля. Той бил сам и ги поканил на масата си, помолил да се почерпят с любимите си продукти за негова сметка и изслушал проблемите им. Едни споделили, че след фалита няма да имат възможност да плащат ипотеките си, други разказали, че с приходите от ресторантчето издържат болни близки, а трети – изхранвали децата си. Затварянето било удар за всички, а клиентът, който дори не се представил, оставил 10 000 долара на масата, след като благодарил за вкусната храна, отзивчивото обслужване и добрата компания. После си тръгнал без дори да приеме благодарностите на персонала, разказва Белвю.

Подобни разкази за дарения се превръщат в ежедневие навред по света. Тези три истински истории са просто пример за човечност и подкрепа. Подкрепете ни и вие като отделите минутка от ценното си време и харесате нашата фейсбук страница.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

5-те най-скъпи дини в света. Защо?

В Източна Азия се отглеждат едни от най-скъпите дини. Тяхната форма и вкусови качества са в основата на високата цена.   виж още »

Най-добрите ресторанти в света за 2014 година

Списание Elite Traveler избра за трета поредна година Alinea в Чикаго за най-съвършения ресторант на планетата. виж още »

Три от най-гнусните ястия на света

Печени морски свинчета, развалени запъртъци и пържени скакалци привличат туристи от цял свят. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта