Регистрация

5-те най-скъпи дини в света. Защо?

15 Nov 2018   /   nina123   /   Видяна: 2613
5-те най-скъпи дини в света. Защо?

В Източна Азия се отглеждат едни от най-скъпите дини. Тяхната форма и вкусови качества са в основата на високата цена.

 

Сезонът на дините вече отмина, банските костюми прилежно чакат в гардероба далечното идване на следващото лято, а производителите правят равносметка за печалбите от изминалата година и планират реколтата за идната 2019 г. Кои дини се изплатиха най-подобаващо на своите създатели и с какви качества заслужиха срамно високата си цена на пазара, обяснява каналът Be Amazed.

 

диня с форма на златно кюлче1. Диня Златно кюлче за $ 75 бройката. Това е малка диня с голяма цена, отгледана във Виетнам. Тамошни сортове на сочния плод са с твърда и жълта кора и също така жълта сърцевина. Местен фермер оприличил динята на злато, а след няколко поредни години на опит, успял да създаде „златен“ като стойност плод. Интересното е, че калъпите, в които растат дините, са с точния размер на златно кюлче. Подреждането им в щайги е доста лесно.

 

сорт дини денсук2. Черна диня Денсук за $ 121 бройката. Това е местен сорт, който расте единствено в провинция Хокайдо – Япония. По форма е като познатите в България дини, но кората е черна. Ако се загледате на слънце дори ще забележите познатите тъмни и светли ивици. Истината обаче е, че този плод е изключително сладък и съдържа 10 пъти повече захар от обикновените си родственици. Сърцевината му е наситеночервена и много сочна. А за изминалата година производителите са успели да отгледат само 100 плода. Блазе на щастливците, опитали незабравимия им вкус.

 

диня с формата на сърце3. Диня във формата на сърце за $ 200 бройката. В Източна Азия обяснението в любов е деликатен процес. Плодчето с размер на две слепени шепи си заслужава цената, защото чрез него се казва повече, отколкото с думите, смятат местни хора. Жестът да се подари подобен рядък плод на изгората, се цени високо и говори за креативност и пламенни чувства.

 

диня с формата на кола4. Диня във формата на кола за $ 500 бройката. Ако обяснението в любов е скъпо струващо удоволствие, то гъзарията надхвърля тези граници. За същия по сорт, вкус и размер плод виетнамците плащат двойно повече, ако той е оформен като кола. Защо точно кола? Ами защото подобно на родните джигити и тамошните драйвъри обичат да се хвалят с возилото си.

 

има ли квадратни дини5. Квадратна диня за $ 800 бройката. С какво тази диня е различна от обикновените си събратя? Ами... квадратна е. Според търговците формата ѝ допринася за разпространението на по-голям брой в единица място, но това едва ли трябва да удря по джоба крайния потребител. Производителите предупреждават, че това не е специален генно модифициран или вреден сорт. Просто с растежа си плодът се прибира в различни по големина квадрати, на които се пробиват дупки в тавана, за да се гарантира достъпът до светлина, нужна за зреенето.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Картофи Ла Бено – най-скъпите картофи в света

Най-вкусните картофи в света са с естествена соленост от морска вода, имат дъх на цитруси и оставят послевкус от печени ядки.   виж още »

Срамно скъпи японски храни, известни по цял свят

Най-скъпите японски плодове, гъби и месо са търсени по цял свят въпреки срамно високата си цена. Кои са тези хранителни продукти и защо струват толков виж още »

Спасяват с бакшиши любимите заведения за бързо хранене

Случаи на оставени големи бакшиши за храна с цел да се подпомогне оцеляването на малкия фаст фууд бизнес трогват хората навред по света.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта