Регистрация

Сложен кулинарен тест от Шеф Ангелов към номинираните за изгонване

16 Mar 2018   /   nina123   /   Видяна: 2593
Сложен кулинарен тест от Шеф Ангелов към номинираните за изгонване

Въпроси от френската кухня и питанки за странни готварски продукти изпотиха номинираните за изгонване от Hell's kitchen Филип и Дани Спартак.

 

След като вече Шеф Ангелов изпече на бавен огън психиката, нервите и умовете на двама играчи с първия си готварски тест за интелигентсност (Него можете да видите ТУК), сега вдигна летвата с трудността на въпросите. Неслучайно водещият на предаването реши да търси отговори, които се намират в дебелите кулинарни книги, а не в общокултурния запас на човек. В този рунд един срещу друг се изправиха двама потенциални пробедители в първия сезон – надменният, но и изключително зареден с кулинарни познания Филип и готвачът със самочувствие до небето, но и много опит зад гърба си – Дани Спратак.

 

Ако искате и вие да проверите кулинарните си познания или да препитате свой близк, който също вири нос, че знае всички тайни в кухнята, ето ви 11 въпроса, отговорите, на които ще намерите в края на материала:

 

1. Каква е разликата между агар и желатин?

 

2. Какво е КУЛИ?

 

3. Кои са петте основни соса на класическата френска кухня?

 

4. Кои са трите основни бульона за направата на сос Велоте?

 

5. Кой елемент от съвременното суши в миналото се е използвал само за подготовката на ястието и след това се е изхвърлял преди сервирането?

 

6. Кой е рожденият град на тортата ГАРАШ?

 

7. Популярният Бьоф Строганов най-често се сервира с гарнитура от ориз или паста. Каква обаче е традиционната гарнитура за него, с която се сервира по етикет?

 

8. Кое е морското животно – днес деликатес с висока стойност, а в близкото минало се е считало за храна на социално слабите и е служело за меню в затворите и на домашните любимци?

 

9. Къде е роден считаният за Папа на съвременната кухня кулинар Пол Бокюз?

 

10. Какъв продукт, обявен за мощен афродизиак, се е включвал във всекидневното меню на великия любовник Джакомо Казанова?

 

11. Коя е основната съставка на гръцката супа Магерица, с която по традиция се слага край на Великденския пост?

 

Отговори:

1. Желатинът е с животински, а агарът – с растителен произход. Желатин се прави от кости на животни и НЕ се използва във веганските рецепти. На негово място в постните храни се готви с агар, който се добива от водорасли.

2. Кули е вид десерт, който представлява пюре от сирене и плодове.

3. Петте основни френски соса са Велоте, Бешамел, Томат, Еспаньол и Холандез.

4. Трите основни бульона за сос Велоте са пилешки, рибен и телешки.

5. Ориз. Едно време се е използвал само за подготовка на рибата за суши. След това се е изхвърлял.

6. Русе е родният град на световноизвестната торта Гараш. Тя е създадена от великия сладкар - австроунгареца Коста Гараш малко преди Освобождението в крайдунавския град.

7. Помфрит. Спокойно – това означава просто пържени картофи.

8. Омар. По този въпрос публикувахме интересен материал за превръщането на омара в деликатес и уникалните хранителни качества на соленоводния обитател. Кликнете, за да видите любопитни факти за омарите.

9. В Лион. Още по-акуратно е да се каже „в покрайнините на Лион“.

10. Стриди.

11. Агнешка карантия.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Задачата от Умирай трудно с приложение в Hell's kitchen 3

Как ще измерите 4 литра вода без везна, ако разполагате с една туба от 3 литра и две туби от 5 литра?   виж още »

Първият кулинарен тест на Черните куртки в Hell's Kitchen

Кулинарен сблъсък на интелекти между Дани Спартак и Иван в състезание за елиминации с въпроси за готвене от Шеф Виктор Ангелов.   виж още »

Тестът за Кулинарни будители на Шеф Ангелов

Въпроси за продукти от българската народна кухня, зададени към номинираните за изгонване от Hell's Kitchen – Мартин и Светла.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта