Регистрация

Тестът за Кулинарни будители на Шеф Ангелов

27 Apr 2018   /   nina123   /   Видяна: 1920
Тестът за Кулинарни будители на Шеф Ангелов

Въпроси за продукти от българската народна кухня, зададени към номинираните за изгонване от Hell's Kitchen – Мартин и Светла.

 

Докато първите куиз тестове на Шеф Ангелов представляваха просто отговаряне на кулинарни въпроси в определена сфера, днес водещият на Hell's Kitchen България вдигна летвата. Накара двамата номинирани да влязат в чувал, с него да подскачат до купа с гумени кокошки, а тях да пренасят с уста. И само първият в подскоците имаше право да даде един отговор на зададения въпрос.

 

И докато атлетът на Hell's Kitchen - Мартин се радваше на завидните си спортни резултати, то останалите участници искрено се смееха на глупавите отговори, които даваше. Светла постъпи по-разумно – тя се спукаше с чувала само на въпроси, в чиито отговор бе убедена и така успя да измори иначе издръжливия си съперник. Надпреварата завърши 4:1 в нейна полза, а ето и какви бяха въпросите от кулинарния тест за традиционни хранителни продукти в българската кухня. Отговорите ще намерите в края на материала.

 

1. Това е млечен продукт. Прадумата за този продукт в славянските езици означава „СУРОВ“. Предполага се, че първите му видове са били доста кисели и солени. Кой е той?

 

2. Растение от семейство картофови. Произходът му е от Централна и Южна Америка. Когато е открито, заради цвета му са го мислели за отровно когато е зряло, и затова са го ядяли само зелено. Имало е дългогодишен спор дали е плод или зеленчук. Кой е този хранителен продукт?

 

3. Многогодишно растение от род „Кучешко грозде“. Днес по света се отглеждат над 5 000 сорта. Любимата храна на колорадския бръмбар. Коя е тя?

 

4. Вид чифтокопитен бозайник. Според археолози той е второто опитомено животно след кучето и днес е основен хранителен продукт в народната кухня. Кое е животното?

 

5. Това е зеленчук, познат от хилядолетия. Той е братовчед на лука и чесъна. Кой е?

 

Отговори:

1. Сирене

2. Домат

3. Картоф

4. Прасе

5. Праз лук

ПОДОБНИ СТАТИИ

Най-добрите рецепти от 150 предавания на Hell’s kitchen България

Шеф Ангелов връща в менюто шестте най-добри ястия за 150-ия юбилей на Hell’s kitchen България.   виж още »

Задачата от Умирай трудно с приложение в Hell's kitchen 3

Как ще измерите 4 литра вода без везна, ако разполагате с една туба от 3 литра и две туби от 5 литра?   виж още »

Кулинарният тест на Татяна и Светлана в Hell's Kitchen 2

Номинираните за изгонване решават кулинарни гатанки и показват готварска интелигентност пред теста на шеф Ангелов.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта